Blackstar ID:Core v4

usb c olması iyi olmuş usb b bulmak zordu ama attenuator pek gerekli gibi gelmedi bana alan kişi zaten acemi olup ya 10 ya da 20 wattlık versiyonuna para yettiriyor 10 watlık amfide attenuator ne işe yarayacaksa

Bluetooth yok…. Ama yıl ortası yeni seri çıkacak ve onda olacakmış… bunu niye çıkardınız be aklıevvel moronlar….?

Dore'de stoklara girmiş... fiyatlar da sanki oldukça iyi... nedense yeni listelenmiş (dünyada 1 senedir satışta) ürüne ciddi indirim yapmışlar... Karacuma gazı herhalde. İlk defa ID:Core alacaklar için iyi bir tercih, V3'ü olanlar bir yerlerine bir şey batmıyorsa pas geçebilir.

usb-c ve attenuator dışında ciddi bir yenilik göremedim ...
bizzat test sonuçlarını bildiriyorum... evet hiçbir yenilik yok... Blackstar yine ayaküstü adam .....yor

Thr'nin yanına yaklaşamaz bu alet.
aynı cümlede adını anmam

Neyse sadede gelelim... o kadar kötü değil hatta fena amfi değil. Birçok kişinin işini çok tatminkar şekilde görecektir ama elinizde V2, V3 herhangi bir ID:Core varsa buna hiç gerek yok. Sıfırdan ilk defa alacaksanız yine pek çok kutucuğu check eden bir alet.
THR ile karşılaştırmak mı... hadi canım hadi, o mevzu geçti ilerleyelim arkaya boş yerlere.
Yazılım, çizilim, devre, şema kıl tüy.. Blackstar seslerin daha da iyi olduğunu iddia etmiş ama ben zerre fark hissetmedim V3 ile. Preset'ler bile aynı. USB-C, attenuator ve stream özelliği sadece yenilik.
1W seçeneğine gerek var mı? Olabilir, sonuçta 40w güçlü bir amfi ve bazen gece çalarken sesi kıssak da hala yüksek gelebilir. Olmasa da olurmuş ama bir kayıp yaratmıyor var diye.
Fazla yoruma gerek yok, amfisi olmayan bu fiyatlara rahatça alabilir ama V3 varsa bence V5 bekleyin. Tam denk rakip olmasalar da ben her zaman daha pahalı olmasına rağmen THR alırım bunun yerine.
Ha bir de Blackstar'ın kronik problemi... 15 senedir piyasada herifler çözemediler... kapatırken hafif bir çat sesi geliyor, açarken yok ama bazen insan bir an boş bulunuyor bir zararı yok da.. hani tam bir sessizlik bekliyor insan. Prizden filan desem yok değil, başka tüm cihazlar aynı yere bağlı.
Bu arada EQ yok, noise Gate kapanmıyor kıl tüy diyenler, bu amfi milyon kere tartışıldı.. arkadaşım Architect yazılımını kul-la-na-cak-sın... o kadar. Bir de çoğu küçük amfinin tersine bunda preset'ler fena değil hatta manuel oldukça kötü ayarlanmış. Yazılımdan değiştirip Save etmekte fayda var veya hiç değiştirmeden bile preset çalınabilir ama Manuel bir acayip... sıfır resonance, yüksek Gate filan bir acayip ayar, sanki ayarlamamışlar da oynarken öyle unutup satışa koymuşlar.

arkadaşım Architect yazılımını kul-la-na-cak-sın... o kadar.
Gerçekten çok haklısıniz bu konuda. Bu amfilerin yazılım olmadan kullanılması gerçekten eziyet gibi bir şey olur bence. Yazılımsız bas-mid-treble ayarlayamıyorsun, resonance-presence ayarı yapamıyorsun, efektlerin detaylı ayarını yapamıyorsun. Bence bilgisayarı olmayan birisinin bu amfiyi almaması gerekir, daha analog bir şeylere yönelmek gerekebilir.

Architect sadece bilgisayar... tablet/telefon versiyonu yok. Diyorum ya Blackstar küllüm gerizekalı... yıl 2025 neredeyse hala app yok. Boss da geç uyandı olaya ama hala oldukça kötü app'leri. Tamam THR app'i de dünyanın en gelişmiş app'i değil ama hem bilgisayar hem tablet/telefon ilk günden beri var. Bu konuda yani hem kullanışlı app hem de uzaktan rahat yönetme konusunda Hotone Pulze ve Mooer P2 bir adım önde - gerçi P2 amfi değil ama neyse...

Yukarıdaki çoğu yoruma katılıyorum, v2 v3 varken çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Bende en son 1 vardı satmıştım o yüzden bana baya gelişmiş geldi doğal olarak...Haziran'da thomann dan 150 euro sınırı yokken getirtmiştim yazlıkta yeni gireceğim grubun parçalarına çalışmam gerekiyordu, baya aktif kullandım, beni çok tatmin etti.

Aynı zamanda irig+macbook air+neural dsp nameless x kullanırken irig kulaklık çıkışından line in/streaming yazan girişine girerek bir nevi referans monitör olarak da kullandım, o şekilde de güzel sonuç verdi. Nameless x in transpose özelliği çok lazımdı o yüzden çok işime yaradı bu şekilde idcore, eğer kulaklığa kalsaydım o sıcakta asla o kadar gitar çalamazdım...Bu dediklerimin hepsi aktif manyetik ile high gain tonlar için geçerli tabii...

Idcore app inden birkaç IR yüklemek dışında pek bir şey yapamadım açıkcası kullanışsız geldi ama amfi üzerindeki kontrolleri bence yeterli, sorun yaşamadım zaten 2-3 ton dışında fazla varyasyona ihtiyacım olmuyor...

iyi alışverişler...

Merhaba ben İstanbul içi elden Max 14000 TL ikinci el elektro gitar ve amfi alıcam yeni başlayacağım bildiğiniz ilanlar varsa atabilirmisin 1 gün sonra İstanbuldan gidicem acil almam gerek
durmadan başlık açıyorsun hatta özelden de yazmışsın buradan cevap vereyim... valla araştıracan biraz, öyle aceleyle kaçar gibi alma zaten... ayrıca burada herkes müzikle hobi olarak ilgilenen insanlar.. kimse oturup senin için araştırma, inceleme, sıralama vs yapmaz ... kolay gelsin

Geri