2- Satmaya karar verdiğim Jackson TH1 / Charvel 375dx kırması gitarımı kendim değerlendirmeye karar verdim. Gitardan rengi dışında gayet memnundum aslında. Bir miktar para ihtiyacım olduğunda satmaya karar verip ilanı açtığım için öylece kalmıştı.
Ani bir gas ile satıştan çektim ve gitara giriştim. Sonuçlar aşağıdadır
😀
Veneer seçimi önemliydi tabi. Ama sonunda bir tanesini seçebildim.
Gıcık olduğum o orta manyetiğin de yuvasının kapatılması lazımdı. Elimdeki çam raf parçasından bir parça keserek zımparayı elime aldım
🙂
Epoxy kullanarak yapıştırdım...
Veneeri bu sefer koçtaştan aldığım bir tutkalla değil titebond ile yapıştırdım. Yeterli basıncı tam olarak veremediğimden kimi yerler hafif dalgalandı fakat ilk yaptığım gitardaki gibi aşırı dalgalanma olmadı. Bu seferki biraz daha uniform bir yapıdaydı. Bir dahaki sefere farklı bir mehtod deneyeceğim.
Manyetik yuvaları ve delikler kesildi ( Evet potans ve 3 yollu switch yerini kesmeyi unutmuşum
😀 )
Kırtasiyeden bulduğum likitimsi kumaş boyası ile stainledim ve kendimce bir oceanburst yapmaya çalıştım.
Mmmmm terliklerim
😀
İlk kat ciladan sonra... Cila olarak yine Tru Oil kullandım.
Son kat vernikten sonra.
Bu aşamadan sonra manyetik yuvalarını aluminyum band ile shielding yaptım. Bu adımların fotolarını çekmemişim...
Bu da bugünkü en son hali. Artık bitti, sıkıcı sade siyahtan renkli bir alete döndü
😀