Kutlarım Bloodbath.
Gitar tuşene, davul anlayışına, parçanın trafiğine ve bütünlüğüne hayran kaldım.
Müziğine kopya diyemem. Ama, etkilenme var derim. Fakat, hangimiz de yok ki etkilenme? Ama, şablon gibi kopya müziğe karşı olduğumu da her zaman yazdım. Sen bu problemi aşmışsın.
Parçan, evrensel heavy metal arenasına layık, forumun az görülen ender parçalarından biri. (Not: Aman, sakın ha...Davul tarzını değiştirme derim ben. Bana çok özgün ve sıradışı geldi.)
Sen yolunu çizmişsin. "Benim müziğim" sadece TR için değil, tüm dünya için demişsin. Bu da kendine güven duyduğunun en büyük ıspatıdır.
Bu forumda, eleştirileri eleştirmek hoş karşılanmıyorsa da, parçana gelen eleştiriler için bir iki satır yazacağım.
Örneğin, kayıt açısından senin parçanı asla eleştirmem.
Elinde ki ekipmana göre, böyle bir neticenin çıkmasına bile şaşırdım kaldım. Önemli olan, "senin müzikal vizyonun ve müzikal felsefendir".
Kayıt nasıl olsa daha da güzelleşebilir. Ama, müzikal yeteneğe sahip değilsen, en süper profesyonel stüdyoya girsen ne yazar?
Bass olmazsa olmaz diyenlere ise, kesinlikle katılmıyorum. Yaptığın parçanın armonileri belli. Ben şu yöntemi kullandım: "Armoniye uygun bass partisyonunu kafamda parçana ilave ettim, bass problemi anında gitti. "
"Tek başına ağaçları görürsen, ormanı göremezsin." diye bir laf vardır. Senin orman güzelliğinde ki parçanda "bass" ağacı eksik olsa ne yazar? Parçan bütün haşmetiyle meydanda.
Vokal olmazsa olmaz diyenlere ise % 100 katılıyorum. Eleştirim bir tek bu noktada olacak. Diğer mesajlarımda hep bunu belirttim. Parçana, kafamdan bass, synth ya da vesaire ekleyebilirim. Ama, vokali ekleyemem. Vokal için trilyonlarca kombinasyon olabilir çünkü. Ayrıca, vokal bir parçanın ruhu ve kalbidir.
Başarı dileklerimle, seni tekrar tebrik ediyorum.
fighter