Toronaga demiş ki:BU bluescuları dinlediğimde bir tütlü anlayamıyorum.
01 demiş ki:zaten Hayatımda gördüğüm bütün Blues icracıları müthiş armoni bilsine sahiptirler...
alierkanimrek demiş ki:01 demiş ki:zaten Hayatımda gördüğüm bütün Blues icracıları müthiş armoni bilsine sahiptirler...
Burda bi yanlışlık var gibi... Bir an Santana aklıma geldi, kendisi bile söyler işin kağıt üstündeki halinden diğer gitaristler kadar anlamadığını, neyse.
alierkanimrek demiş ki:01 demiş ki:zaten Hayatımda gördüğüm bütün Blues icracıları müthiş armoni bilsine sahiptirler...
Burda bi yanlışlık var gibi... Bir an Santana aklıma geldi, kendisi bile söyler işin kağıt üstündeki halinden diğer gitaristler kadar anlamadığını, neyse.
Dedikleri gibi işin temeli pentatonik yapıda bitiyor, blues duygusunu veren bu pentatonik yapıyı ve 1-4-5 vb. akor yürüyüş kalıplarını öğrenmek çok kolay, nette bir sürü kaynak bulunabilir. Bunlar hazırlık bölümü, ondan sonraki bölüm bunları estrumana aktarmak, işin enstruman tekniği bölümü ki kişinin eğitimine göre baya vakit alabilir, ondan sonraki bölümde de artık kimsenin yapabileceği bi şey kalmıyor... kişinin kendi gitar tonunu, kendi stilini, kendi melodik yapılarını keşfetmesi, kulağında olup bitenler.... offf ömür törpüsü bee. Ama herşeye rağmen,
gitarla yapılabilecek herşey televizyon seyretmekten daha keyifli 🙂
split demiş ki:dehşet armoni bilgisine ise yarıldım hangi blues cu "babalarından bahsediyorum" solfej,armoni, teknik bilir yahu?
bir çoğu şifre bile okuyamaz bunların. zaten gerekte yok. eşşek gibi çalıyorlar işte.
.
split demiş ki:Evet o bahsini ettiğin adamlar müthiş armoni ve müzik bilgisine sahipler 🙂 ...
Müziği okuyup yazmak ayrı bir konu...
Her armoni bilen okuyup yazabiliyormu bu işi?
Bu adamalr armoni ve müziği bilmeden nasıl oluyorda bukadar güzel Blues çalıyorlar yani senin bu güldüğün durum sanırım kendi durumun 🙂
Blues un kendisi armonik bir mevzu 🙂
1-Bahsini ettiğin adamların ismini alalım ve tabi öğrendiğin kaynağı?
2-Kompozisyonu ayrı tutarsak okumak yazmak solfej bilgisidir evet. ki ben de solfej bilmezler dedim.
3-Sanırım teknik bilgi eksikliğinden kafamız az karışmış. armoni bilmeyen biride yürüyüşü takip edebilir duyabilir ama bach ın füglerini analiz edemez. ve sözlük yani gerçek anlamda armoni bilgisinden bahsediyorsak evet armoni bilen okur yazardır. "notasyon bilir, dikte,deşifre eder"
5-Nasıl çaldıklarını onlara soracan. 🙂 Ben gülüyorum çünkü dinlemek hoşuma gidiyor ve eğitimsiz bu şoparların biz eğitime kafa patlatırken işi çözmüş olması hoşuma gidiyor. gülmek suç mu yahu?
6-Blues değil müzik "armonik" bir olaydır.
7-Telaşını anlayamadım? King le akrabalık falan mı var?
split demiş ki:eyvallah, belirtmen gerekmezdi. sürekli gülen biri olduğun belli. 😉