Eski ve sıkı bir GT-8 ve POD X3 Live kullanicisi iken emekli olup GT-10 'cu olan ben, bu yeni cihazla ilgili nacizane ilk izlenimlerimi paylasayim dedim arkadaslar..
1. İlk izlenimlerim on numara diyebilirim arkadaslar ben bi prosesörden beklenmeyecek kadar güzel tonlar duydum.. Sert ve driveli tonlari seven arkadaslarin oldukca memnun kalacagini dusunuyorum..
2. Kendini ilk farkettiren patchler arasindaki ambians ve volum balansları çok iyi tutturulmuş ve neredeyse hepsi birbirine benzemeyen 200 adet preset. Yani hali hazırdaki presetlerle bile harikalar yaratilabilir.
3. Malzeme gt-8 e gore sanki daha kaliteli ancak ilginctir daha hafif. Yalniz knoblarini ve mekanigini pek begenmedim gt-8 de daha agir knoblar vardi..
4. VolWahExp Pedal ise gordugumuz gibi degisik bir ergonomide bu sefer.. Asagiya dogru daralan bir ikizkenar yamuk şeklinde. Bunun artıları elbette olabilir ancak NBA 'de oynayan arkadaslar icin bu sefer gt-8 dekinden haliyle daha kucuk bir pedal sikayet konusu olabilir. Ayrıca gt-8 de daha agir malzeme ve buna bagli vida ve aksam kullanilirken bundaki malzeme biraz daha hafif olunca pedal hareketi biraz daha hassas ve sanki biraz yaglanmak istiyor gibi olmus.. GT-8 in pedalinin daha genis aciya sahip oldugunu da soyleyeyim..
5. LCD panelin bulundugu yerdeki metal parlak blok nefesinizle bile iz birakabiliyosunuz ki isterseniz bi dokunun aynen kriminal malzeme, parmak iziniz kaliyor ve zor cikiyor isiniz yoksa temizleyip durun..
6. Acayip guzel bir navigasyon var bayildim.. Hersey cok kolay.. GT-8 den sonra muthis kolay geldi.. Kategorik yapi animasyonlu ikonlarla desteklenmis nerede oldugunuzu unutmuyorsunuz yada o set'e nasil geldiginizi. Fevkalade eglenceli ve guzel grafikli olmus..
7. Cihaz 18 degil artik 9V ve cihazi amerikadan almama ragmen buradan Koçtaş yapı marketten aldığım 2 YTL 'lik ufak bir donusturucu ile kullanabildim, 110-240V destekliyor ve adaptoru oldukca kucuk, hafif...
8. GT-10 Librarian free ve download edilebilir, PC'nize USB ile aninda goruntu..
9. Tuse hassasiyeti mukemmel ve cabuk cevap verebiliyor diyebilirim.. Ayrıca gitari deniyor cihaz yani iyi gitari cok iyi anliyor!**
10. Synth seslere agirlik verilmis eskisi gibi degil inanilmaz efektler ve orneklemeler var. Biraz ugrasarak trance sesleri bile yapabilirsiniz yahu.
11. GT-8 ve POD X3 Live 'den daha az bir dip ses ve fizz var emin olabilirsiniz. Ama bu tur cihazlarda bu sorun hep olacak.. Kurtulus yok..
12. Benim gibi pop ve alternatif yapan arkadaslar wahlara bayilacak.. Pod X3 Live'nin wahlarina bayiliyordum.. GT-10 ciddi sekilde one gecmis bu durumda..
13. Zaten GT-8'de de kaliteli ve fazla olan efekt sayisi GT-10'da oldukca artmis.. Soylemeden edemeyecegim ciddi sekilde GT-8 e gore daha temiz sesler duyuyorum!
Evet arkadaslar gece bi iki saat kurcaladim ve ilk izlenimlerim bunlar oldu.. İyice denemek gormek lazim.. amfiye sisteme girmek lazim.. Ancak az bi surede edindigim izlenimlerimi paylasayim istedim. Referans olarak almayiniz; elbette bunlar benim kisisel goruslerim..
Ancak ben nerdeyse yalnizca estetik katilmis ve navigasyon gelistirilmis bir GT-8 beklerken, karsima muazzam olcude degilse de farkli oldugunu hissettirecek bi cihaz cikmasindan memnun kaldim..
Haftasonu cihazin resimli tam bir testini yapmayi ve yazmayi dusunuyorum..
Kolay gelsin..