Boss RC Serisi External Footswitch (RC-1)

Selamlar,
Bir süredir stereo bir loop/looper pedalı arıyorum. Özellikle bir marka takıntım yok. Stereo çalışabilsin, normal pedal boyutunda olsun (Boss veya MXR pedallar gibi) ve harici bir footswitch ile kontrol edilebilsin istiyorum.

Neden stereo istiyorum?
Bir çıkışı amfinin send/return'üne, diğerini ses kartına gitmek için stereo istiyorum.

Neden harici footswitch istiyorum?
Kendimce küçük ve kompakt bir pedalboard düzenlemeye çalışıyorum. Kullanılmayan veya hep açık duracak pedallar alt katın ileri sırasında, diğer pedallar ve footswitchler alt katın geri sırasında ve tek sıralı ikinci katta yer olacak. Bu kapsamda looper pedalını da erişmesi zor bir noktaya yerleştirip external footswitch ile yönetmek istiyorum.

Boss RC-1, Boss RC-3 ve DigiTech JamMan modellerini buldum. (Aslında TC Electronic Ditto Stero çok iyi görünüyor da bildiğim kadarıyla harici footswitch ile kullanılamıyor) Ritm ihtiyacım yok, sadece looper olsa yeterli.

Elimde fazladan MXR tap tempo switch mevcut.

Uygun fiyatlı Boss RC-1 buldum internette. Acaba MXR tap tempo ile (doğru jumper switch ayarı yapılarak) çalışır mı acaba?

Eşe dosta arkadaşlara sordum bilen yok. ChatGPT'ye sordum yalan yanlış bilgiler verdi, yeterince sıkıştırınca "evet çalışır" dedi ancak hiç güvenmiyorum.

ChatGPT'ye göre Boss RC-1 momentory switch kabiliyeti olan footswitch ile çalışır ve MXR tap tempo'nun 3'lü jumper switch'i momentory switch modunda çalışmaya olanak sağlar(mış)

Deneme yapacağım ancak deneme yapmak için kargoyu benim ödemem gerekiyor. Bir çıkar yok bulamazsam öyle yapacağım ancak öncesinde foruma bir sormak istedim. Var mıdır duyan bilen fikri olan?

Ek olarak:
Delay ve reverb pedallarımı elden çıkarıp TC Electronic Plethora alayım, bir pedalını delay, bir pedalını reverb ve bir pedalını da looper olarak ayarlayıp external footswitch ile kullanayım diye de araştırdım. Yeterli bilgi bulamadığımda TC Electronic'e mail atarak durumu sordum ve şu an için bu şekilde bir kabiliyeti olmadığını BELKİ gelecek güncelemelerde olabileceğini yazdılar.

Geçmişte Mooer Ocean Machine kullanmıştım ve bu pedalı da external footswitch ile yönetemiyordum.

Aynı işi görecek her türlü öneriye açığım.

Boss RC1 ve RC3 16 bit, Ditto ve bazı Jamman modelleri 24 bit olmalı.. RC3'te ton farkını net olarak duyabildiğimi hatırlıyorum.
Cevap için çok teşekkürler. Bit konusunu hiç hesaba katmamıştım. Aydınlanmış oldum.

Bu durumda Boss RC-5 ve Digitech JamMan Solo XT modellerini buldum. Bunlara odaklanayım.

İkiside benzer boyutlarda
İkiside stereo
Boss RC-5 32-bit / Digitech JamMan Solo XT 24-bit

İkinci elde Boss neredeyse Digitech'in iki katı.

24-bit yerine 32-bit pedal almak için iki kat ödemeye değer mi? Bu şartları sağlayan alternatif model önerisi var mıdır?

Geri