Ciddi indirim var Boston amplilerde. Sebebi tahminim stokları eritmek. Ben de epeydir pratik yapma amaçlı AT-15 modeli ile ilgileniyordum. Fiyat düşünce bir tane sipariş verdim. Hızlı bir şekilde teslim aldım.
Acayip yoğun bir nem kokusu ile geldi. İzmir den gönderdiler. Artık nerede depoladilarsa... İade etmek istemedim çünkü oldukça keyif aldım. Ampli nin içini açınca anlaşıldı. Metal şase kısmında bir çok yerinde pas vardı. Bütün board'u vs söküp metal kısmı çıkardım. Yerli üretim OK-151 isimli sağlam bir pas sökücü var. Onunla bütün pası yok ettim. Vidalara varıncaya kadar. Elektronik kısımda bir sıkıntı yoktu. Kabin ve deri kısmı da havalandırıp iyice temizledim. Bu arada metal şasenin içersinde boşta gezinen koca bir vida çıktı. Hiç bir yere ait değil. Muhtemelen kırılmış yenisini takmışlar sevgili Çinliler onu da içinde bırakmışlar. Sonra bütün herşeyi tekrar topladım. Denedim sonuç gayet güzel.
Başka bir sıkıntı daha çıktı. Reverbi 4 seviyesinin üzerinde kullanırsam feedback sorunu ile karşılaştım. O ne derseniz, bir çeşit yükselerek artan echo. Rahatsız edici boyutlara çıkıyor. Bu daha yüksek fiyatlı amplilerde de olabilen bir sorun. Onu da hallettim. Eğer bu ampliyi kullanıp aynı sorunla karşılaşan varsa yardımcı olurum.
Preamp V1'e Tungsol 12ax7 ayrıca power lambalarını da jj el84 eşlenik lambalarla değiştirdim.
Şu anda kullanıyorum ve çok keyif alıyorum. Ucuza Blues Junior tadinda bir lambalı ampli. 2-3 seviyesinde gayet düşük ses ile keyif alıyorum. Tabi drive tonları almak isterseniz sesi açmanız yada pedal kullanmanız gerek.
Tavsiye eder miyim? Bu fiyata (1280'e aldım) kesinlikle bedava. Ama bu işlerden anlamıyor ve uğraşmak istemiyorsanız bu sürpriz ampli den uzak durmanızı tavsiye ederim. Özellikle do-re ye amplilerini adam gibi ortamlarda depolamasını şiddetle tavsiye ederim.