Diğer gitarıma bakmadığımdan kaynaklanıyor sorun zaten 8) Diğer gitara sadece tel değiştirirken limon yağı sürüyordum klavyesine ,manyetiklerini falan temizliyordum gitarı baştan aşağı siliyordum ve çaldıktan sonra telleri siliyordum.
Bunun da tüm metal aksamını,manyetiklerini,gövdeyi,gövde arkasını,gövdenin yanlarını,sap arkasını,sap önünü ve telleri siliyorum çaldıktan sonra :mrgreen: (fazla olmuş azcık ama gerekli diye düşünüyorum)
Instruction Manual inde şu yazıyor cleaning başlığı altında.
(gövde için olan kısmı yazıyorum)
To clean off dirt that has adhered to the finished surface of the body or neck, do not use volatile or abrasive cleaning compounds.Stubborn dirt should be gently wiped off using a musical instrument cleaning cloth with polish formulated specifically for musical instruments.
To clean off dirt adhered to an oil finished body or neck,use a pencil eraser,fine sandpaper of #1000 or finer grade,or #0000 sreel wool. You can prevent drying by polish once or twice a year with a colorless furniture finish oil or gun oil aplplied to #0000 steel wool or cloth.This will prevent drying.
Barlo ,abi burda uçucu temizlik malzemesi kullanmayın diyor?
Bir de metal kısımları ufak bir miktar yağ ile silin diyor.Ne tür yağ olmalı??
Guitar polish denilen aleti alacam , ne kadar sıklıkta kullanmalıyım?
Telleri makine yağı ile siliyordum,teller paketinden yeni çıktığında bile makine yağıyla silince simsiyah bir şey çıkıyor beze,pas gibi bir şey.Biraz olsın tel ömrünü uzatır mı bu işlem?