DaveMustaine_64 demiş ki:vileshome demiş ki:brutal vocal dersi diye bişey olmaz :!: :!:
olursada çok ayıp olur, çünkü sesi eğitmekten çok paralamaya yarar, bunun bir ustası bir tekniği yokki sana şöyle böğüreceksin desin..
brutal vocal yapmak içinde kendini zorlama ses tellerine kalıcı hasarlar verebilirsin..
nedense özellikle daha genç arkadaşlara bunu anlatmak baya zor oluyor, yok efendi şu şöyle yapıyor bu böyle.. hiçbişey olmuyo adamlara falan filan, daha önce çok konusunun geçtiğine rastladım bihayli bilinçsiz davranan var bu hususta..
zira bende yıllardır death metal çalıyorum ama vocal ile hiç işim olmaz, boğazını parçalamaya gönüllü birileri bulunur hezaman 😉
Bence söylediklerin çok bariz yanlışlarla dolu, hata bazı yerlerde kendin söylüyorsun bunları 🙂
Çok yönlü olan/olabilen herşeyin bir tekniği vardır, olmasa da geliştirilir. Söylediğin gibi brutal vokal yapamk çok zararlı olabilecek bir şey ama bir konseri başladığı gibi bitiren brutal vokaller de yok değil, bu işin tekniği de mümkün olduğunca az zararla bunu yapmaktır, ayrıca brutal vokal dediğinizin bir çeşidi yok, onlarca çeşidi var 🙂
Kaldı ki herşeyi geçtim, herhangi bir tür vokalde nefes alma olay çok önemlidir, kanımca brutal vokalde bu daha da önemlidir, ister zamanlama olarak olsun ister teknik olarak. Hani şu diyafram b.k püsür olayları yani 😀
Bir keresinde bir arkadaşla konuşurken brutal grind vokali ile ilgili, doğru mu adlandırdım onu bile bilmiyorum, bana şunun gibi bir şey söylemişti. "Sesi direk burun bölgesiniden çıkartacaksın" (nasıl oluyorsa 😀 ) Ayrıca böyle burun bölgesini göstermişti eliyle falan 😀 😀 Tek bildiğim bu, eğer bilgi sayılırsa 😀 Kolay gelsin, araştırmaya devam et derim 😀
notitle demiş ki:Mrb arkadaslar..
Sorum şu ki provalarda brutal vokal yaparken sesimin daha gür daha baslı daha dolgun çıkması için hangi efekleri açtırmalıyım.. gain i açtırmak gerekiyor bir tek onu biliyorum bana yardımcı olabilirsenz berhudar olurum
sevgiler saygılar
Cyndia demiş ki:chris cornelle adam idol o kdr metal müzik yapsamda audioslave resmen alıp götürüyor xD
nyse, küçükten beri okadar cok duydukki sigara iç daha iyi brutal yaparsın diye xD ki sigara nefes aralıgını dahi cok etkiliyor , hayatını bu işten kazanan insanlar nasıl olrda kendı mezarlarını kazıyolar anlamıyorum...........peki ben kendı sorunumu nasıl halledicem sürekli söylemeyi xD en iyisi ders almakta brutal vokal tekniklerini bilen hoca varmıdır bilmiyorum var ise haberdar ederseniz herhudar olurum..
saygılar
CoolDoG demiş ki:01 demiş ki:Bu tarz vokalleri yapan insanların ciğerleri bir kere çok büyük ve gerçekten baya bir ses aralığına sahipler...
YAni bu tarz vokalleri herkez yapamaz 🙂
Kendini kasarsanda zaman zaman Duman ın vokalisti Kaan gibi olursun 🙂
yanlıs bilgi vermeyelim..
ses aralıgına filan sahip degillerdir yapanlar,kafa sesi dahi kullanmazlar
1 oktavı gectini hic duymadım,cok dar nota aralıklarında,girtlagi ve ses tellerini asırı zorlayıp, sesi bozmak ve nefesi fazla tuketmektir brutal vokal...
herkes yapamaz ?
kimse yapmasın zaten..bir elin parmagınıda gecmesin,birseyin zor olması(kime gore zorsa artık) onun cok ozel birsey oldugunu gostermez,kanatimce james labrie ya da majthew bellamy tarzında vokal yapmak 10kat daha zordur,cunku gercek anlamda sesini kullanırsın.dogru kullanman,belli bir perdeye sahip olman,sesini gelistirmis olman gerekir.
lutfen brutal vokali onemli birseymis gibi insanları yonlendirmeyelim.
yinede yapmak isteyen yapsın,hicbir itirazım yok,bir opeth sever olarak brutal vokale karsı degilim.
ama vokal processor kullanmaınızı tavsiye ederim...
ses tellerini bozar bozmaz tartısması yapılmıs..
net olarak ses tellerinde nodul olusturur,eger şan egitimi almazsanız,ameliyata kadar gidersiniz..ses tellerini o kadar zorlamak geri donusu olmayan sorunlara yolda acabilir.
duman sevmesemde,alakasız olsada bence dogru kullandıgı surece kaan'ın cok saglam bir vokal tarzı var...ozgun.
Amon Amarth ^^Petrucci_21 demiş ki:Brutal Vokal= Angela Gossow ve ayrıyetten sarkılarının hepsinde brutal duyabilecegim grupları (isvec metal) soylermisiniz?