Zero olmayan düz edge 3 köprüden bahsediyorsanız uzak durmanızı öneririm.Kendisiyle epey haşır neşir olmuşluğum söz konusudur.Sürekli çıktıklarından küplerini kaybettim,tel değiştirirken yalama olan vidalarla uğraşırken az sinir harbi yaşamadım.Benim kullandığım gitarın köprüsü hor kullanım ve yaşından ötürü fazla sorun oluşturmuş olsa da iyi kondisyonda olan edge 3 köprülerin de bir miktar akort kaçırdığını söyleyebilirim.Çinko alaşımlı nispeten yumuşak,döküm bir malzemenin üstüne kaplama yapılarak üretildiğinden dolayı bu kaplama zamanla korozyondan dolayı aşınırsa saddle,vida girişleri,köprünün bıçakları çok hızlı bir şekilde zarar görebiliyor.Hareketli köprüsü olan bir gitar arıyorsanız ve aktif olarak kullanacaksanız fr1000'den aşağı bakmamanızı öneririm.Bu arada değiştirmek gibi bir planınız varsa edge 3 ile ge1996t'nin ölçülerini de hesaba katmanız gerekiyor.Fr special ile birebir aynı bildiğim kadarıyla ama edge 3 ile uyuşmayabilir.Genelde bu işlere yatkınlığınız yoksa,parçaları sıfır almaya kalksanız ve herhangi luthier'e yaptırmakla uğraşırsanız bunun maliyeti iyi bir köprüsü olan gitar almakla benzer olacaktır.