Hocam o tatsız olay yaşanmasaydı belki Yavuz Çetin biraz daha ünlenip türkiyeye Blues müziği biraz daha yayabilirdi diye zaman zaman düşünürüm.12 değil de 2 albüm olursa Yavuz Çetin diyeyim.
Metallica'nın sizin için içi boş bir grup kalmasına kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Ben kendi hesabıma en az 30 senedir Metallica'dan nefret ediyorum.Maalesef zamanında öyle bir hata yapmıştım.Ancak Metallica her zaman gözümde içi boş bir grup olarak kaldı.
Niye ya, lil wayne baş barnak tekniği Mark Knopfler'da yok beeaeaa. 🤣Lil wayne hariç 😀
Adam 11 parmak tapping yapıyor yauv.Niye ya, lil wayne baş barnak tekniği Mark Knopfler'da yok beeaeaa. 🤣
(Mealen) Mendelssohn, bakkaldan aldığı peynir ekmeğe bakkalın sardığı kağıttaki notaları farkedip evde bağlamasıyla “dur lan bu neymiş çalam da bakam” demese çalıp ta dumur olmasa sonra o notaları yazan adamın yüzüncü doğumgünümüymüş neymiş için o notaları büyük düğün salonlarında tekrar seslendirmese biz bugün Bach denen almanoğlu almanı tanımayacaktık..Zira Bach zamanında bile demode hatta neredeyse besteci dahi değil kilise akortcusu muamelesi görmüştür…Bugün gelinen nokta ortada…Yani şu olmasa bu olurdu, bu tutmasa o vururdu demeyin gidin sevdiğiniz şeyleri dinleyin ve sevdiğiniz şeyleri de yarıştırmayın..
En mantıklı yorum bu olmuş bence.Pentatonik dizi formülünü gitarda kullanmak ile pentatonik müzik yapmak farklı kavramlar. Pentatonik dizi haritalarıyla gitar çalarız çoğu durumda ama tampere sisteme gore yapılan bendler, h.onn vs. Bir cok teknik ile birlikte pentatonik dizi dışına çıkmış oluruz, hatta mikrotonal bendler de yaparız. Yani bir gitarist uzaktan bakinca pentatonik geziniyor gibi olabilir ama genelde durum gercekten oyle değildir. Örneğin mixolydian, Lydian, Dorian gibi dizi notalarına uğruyordur muhtemelen. Öte yandan, başka bir dizi veya modun notlarına uğruyor olmamız yaptığımız müziği modal unsurlar taşıyan bir muzik yapmaz. Modal müzik farklı bir olay.
Bence shred veya klavye hakimiyeti veya teorik bilgi değil. Mesele müzisyenlik. Muzisyenlik ve enstrümanistlik farklı şeyler. Metallica aşırı düzeyde tekniğe abanan bir grup değil ama Komple bir müzisyenler grubu. Pink Floyd da oyle mesela. Yatıkları müzikler bu dünyadan değil gibi. Asla onlar gibisi gelmeyecek.
usta nux mg300 satıldı mı satılmadıysa gerardrotime instadan yazAdam 11 parmak tapping yapıyor yauv.
Satalı 6 ay oldu hocamusta nux mg300 satıldı mı satılmadıysa gerardrotime instadan yaz