Butik bir gitar alınır mı?

Bu rakamlara asla riske gireceğim bir gitar değil. Yarı fiyatına ve hatta çok daha altında bile olsa ilgimi çekeceğini sanmıyorum. Butik bir yapım söz konusu olunca görsel tasarım, donanım tercihi, elektronik yerleşimi ve birleşim üslubu gibi konular benim için çok önemli bir hale geliyor. Bu gitara baktığımdaysa acayip bir çorba görüyorum; anlamlandıramadığım ve beğenmediğim bir dolu unsur mevcut. Dediğim gibi; ben bulaşmazdım.

Butik enstrüman alınırken de standart seçimlerdeki gibi bilindik,rüştünü ispatlamış markalardan,enstrüman yapımcılarından alınması gerektiğini bence göz önünde bulundurmak gerekiyor.Devamlı custom gitar üreten ya da işine hakim olan bir yapımcı modern tipte bir gitarda eğreti duracak ve belli ki zayıf bir işçilik konulacak neck plate kullanımına girişmezdi diye düşünüyorum.Ayrıca boyaya,egzotik ağaçtan yapılma tuşeye kadar özen gösterilirken elde cnc tezgahı varken basit bir aanj tipi kıvrımı gövdede yapmak zor olmasa gerek.

bilinen marka modeller için az çok herkesin bir fikri vardır ama başka bir örneği bulunmayan bir enstrumanın senin için nasıl hissettireceğini denemeden nasıl bilebilirsin ki...

Fena gitar yapmamış aslında ama fiyat pek mantıklı değil bence.

Bir de neck plate çok tehlikeli görünüyor, adamın parnağını koparır atar valla.

8 yıldır butik, el yapımı gitar kullanıyorum (Matt Guitars) ve bu sene 2.sini de envantere ekledim. Hayatımda çaldığım en iyi ve en stabil gitarlar (8 yıldır sap ve entonasyon ayarı değiştirme ihtiyacı hissetmedim). Ancak matt ile karşılaşana kadar 7 8 tane farklı el yapımı gitar çalmıştım 1 tanesi hariç hiçbiri hoşuma gitmemişti. Denemeden ya da sağlam bir referans olmadan nasıl bir şey olduğunu tahmin etmek zor.

İlginç bir şekilde ilan yayından kaldırılmış... Gitarın üretim aşamasında ki eksi taraflarına girmeye gerek dahi duymuyorum. Butik gitar almanın en büyük sıkıntısı, bilindik ve talep gören bir usta tarafından yapılmadıysa, muhtemelen gitarın son sahibi olunur ya da satın alınan fiyatın çok altında bir değere satmak zorunda kalınır... Zevkler ve renkler değişebilir ilerleyen dönemlerde... Butik gitar neden alınır ? Piyasada ki modeller, kişinin ihtiyacını karşılamıyordur, daha farklı istekleri vardır vs vs... Ben bu gitara bakınca açıkcası isteklerimi karşılamayı bırakın , var olanı da götüren bir tasarım görüyorum... Farklı ve kullanışsız kasa modelleri ve egzotik ağaçlarla üretim yapmanın adı, butik üreticilik oldu memlekette...

Son düzenleme:

Geri