e ii merakını giderdiğne sevindim...bende bekliodum yorumunu vallaa... 😆 bahsettiğin sahneyi tahmin edebiliormm.... 😉 ama sölemek olmaz.. :roll:
hala izlemek isteyen arkadaşlar olabilr...8)
hala izlemek isteyen arkadaşlar olabilr...8)
Mantıklı ya da mantıksız olduğunu düşünür, tartışır ve konuşabiliriz. Ancak filmde değişitirilen ve "Kelebek Etkisi" olarak adlandırılan şeyler, yani olaylar öyle kelebek gibi pek de ufak şeyler değil. Bu durumda bir kelebeğin kanat çırpması fırtına çıkarabiliyorsa, filmde çocuğun geçmişe giderek değiştirdiği şeyler neler yapamaz ki? Geçleşen olayları da izlediğimiz ölçüde gördük. Gerçi ben filmin ikincisini izlemedim halen ama olsun, birincisinde gayet iyi anlaşılıyor.Atalay demiş ki:Birileri yazmış...
Kelebek Etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki ufak değişikliklerin, büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen isimdir. İsmi, Edward N. Lorenz'in hava durumuyla verdiği örnekten geliyor: Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, Avrupa'da fırtına kopmasına sebep olabilir.
Kelebek Etkisi'ni 1963 yılında Edward N. Lorenz bilgisayarıyla hava durumuyla ilgili hesaplar yaparken buldu. İlk hesaplamasında 0,506127 sayısını başlangıç verisi olarak kullandı. İkinci hesaplamada ise 0,506 sayısını verdi. İki sayı arasında sadece yaklaşık 1/1000 (binde bir), yani bir kelebeğin kanat çırpmasının yarattığı rüzgarla eşdeğerde fark olmasına rağmen, süreç içinde ikinci hesap birinci hesaba karşın çok farklı neticeler verdi.
Not: Lorenz'in 1963 de yayınlanan orijinal araştırması bir martının kanadını çırpmasının, hava durumunu sonsuza dek değiştireceğinden bahsetmektedir. Daha sonra verdiği konferanslarda Lorenz martıyı daha romantik olan kelebek ile değiştirdi. Ayrıca binde birlik fark ile kelebeğin kanat çırpmasının yarattığı rüzgarın arasında bilimsel bir ilişkinin olduğundan bahsettiğini zannetmiyorum, bu sebeple eşdeğer kelimesi yukarıdaki paragrafta doğru kullanılmamıştır. Aşağıdaki resim, Lorenz differensiyal denkelerinin AB-3 metodu kullanılarak simule edildikten sonra x ve z eksenlerinin birbirne karşı çizilmesi ile elde edilmiştir. Bu sonuç bir çok kişi tarafından bir kelebeğe benzetilmektedir.
alıntıdır... http://www.forumuz.biz/kelebek_etkisi_kaos_teorisi-161675t.html
Teorik olarak mümkün olabilir gibi ama gerçekte imkansız. Şimdi bu konuyu yüz kere konuşmuşsunuzdur. Ben konuşmadım. O yüzden yazmak istedim. 🙂 Çünkü bana mantıksız geliyor.
Ben "darbeye karşı koyma" teorisine inanıyorum. Fizikte bununla ilgili konu muhakkak vardır ancak teknik açıklamasını yapacak bilgim şu anyok. Temelde, bence, bir hareket, ivme başladığında, onu durduracak çok çok az, hissetmeyeceğimiz kadar bile olsa bir sürtünme veya direnme ortaya çıkar. Örnek: Bir bardağa su koyduğumuzda, su son damla taşana kadar çok az da olsa bardak hacminden fazla su tutar. Bunu bardağın kenarlarında suyun taşmaya çalıştığını ama taşmadığını, ama çok az bardaktan yükseldiğini görerek test edebilirsiniz. Su molekülleri bardağa takılır veya buna benzer bir olay olur. İşte bu tip sürtünme ve tutunmalar gerçekte bana göre kelebek etkisini çürütüyor.
Afrikada bir kelebek kanat çırptığında Almaya'ya varana kadar kaç rüzgar fırtınası atlatacak siz düşünün. Bu sanki bir karıncanın denizdeki bir mavi balinaya toslaması gibi birşey. Yani, teorilerde belirtilen 1000 de bir değil belki yüzmilyarda bir etki.
Bir de filmin ikincisini çekmenin pek anlamı yok gerçekten. Konu birincisinde irdelenmiş. Süperman ya da Starwars filmi değil ki "kelebek etkisi" tekrar ispat etsin. 🙂
İyi uyumuşsundur inşallah. 😆 İyi uyuyamadıysan yazık olmuş izlemediğin.marzaleka demiş ki:çok aptalca bi film,bitmeden uyuya kaldım zaten.