Son aldığım Scarlett üzerinden yaşadığım sorun ve çözümünü anlatayim belki senin başına gelen de budur (Daha önce m-audio kullandım 12 sene ve bu sıkıntıyı yaşamamıştım). Canlı yayınlarda ve aldığım video kayıtlarda sistemim 20 saniyede bir çalım üzerinde cızırtı yapıyordu, resmen dalgalanıyordu.
Daw ve vst kullanmıyorken , basit windows ve oyun kullanımında buffer size 1024'de bırakıyordum sorun kesiliyordu fakat sorunun çözümünde en önemli şey bios ayarlarından on-board ses kartını kapatmak oldu (Realtek Hd) bunu yaptıktan sonra bu çatlama patlama sesleri tamamen kesildi, bunun nedeni Cpu spike denen olaymış, on-board ses kartı ve harici ses kartının çalışma zamanlamasının çakışmasından kaynaklandığını söyledi yapay zeka.
Bunun haricinde pcnizdeki usb portları uykuya geçmesin ve tam güç çeksin, güç yönetiminden de tam güç kullanmayı açabilirsiniz.
Reaperda Genel Çıkış Mix'i -6 -10 arası tutuyorum, gitar gaini de çok az açık (ses kartı üzerinden - sarı ve kırmızı bölgeye gelmeyecek şekilde)
Genelde buffer size olarak ciddi kayıt yapacaksan 64 deneyebilirsin, ama canlı yayın/ video kayıt vs için 128-256 buffer size, Cpu gücüne göre deneyebilirsin bu değerleri tek tek.