Çalımım hakkında yorum ve tavsiye (3ay)

• Konuyu açan Konuyu açan Tenet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selamlar yıllardır foruma ara ara girerim artık ciddi gitar çalmak istedim. 3 aydır çalıyorum hiç şarkı öğrenmedim henüz önce teknikler ve a minor pentatoniğe yoğunlaşmak istedim ve sadece bunlar üzerine çalıştım bildiğim tek solo bu akşam ölürümün solosu biraz da still got the blues. Neyse internetten öğreniyorum şunu yanlış yapıyosun acil düzelt dediğiniz şeylere açığım hızlı çalmak daha kolay geliyor yavaş backing tracklerde daha kötüyüm henüz. Teşekkürler şimdiden unlisted yükledim o yüzden link atıyorum.

Yok tabi ki. 170 bpm backing track çok sevdim bunu

parmakların çok katı duruyo yani tuşen bu kadar sertken bu kadar seri olması videoda hızlandırma var gibi durdu yanlış anlama. bu arada ses çoğu yerde gitmiş hocam ya da benim sistemde sorun var. buradaki reislerden bana sıra gelmez ama teknik olarak vibrato ve bendlerde parmaktan değil de bilekten yaparsan rahat edersin diyebilirim sadece. genel olarak tebrik ederim. bi de gitar tercihi yanlış gibi 😀

parmakların çok katı duruyo yani tuşen bu kadar sertken bu kadar seri olması videoda hızlandırma var gibi durdu yanlış anlama. bu arada ses çoğu yerde gitmiş hocam ya da benim sistemde sorun var. buradaki reislerden bana sıra gelmez ama teknik olarak vibrato ve bendlerde parmaktan değil de bilekten yaparsan rahat edersin diyebilirim sadece. genel olarak tebrik ederim. bi de gitar tercihi yanlış gibi 😀
Valla zuhal'e gittim bi gün baktım hss fender var dedim hss akar önceden biliyodum rock blues hepsine gider diye aldım geçtim çok düşünmedim. Sesin gitme sebebi telefondan çekiyorum amfi solda bilgisayar sağda kafası karışıyor mikrofonun. Kulaklıkla ya da yüksek sesle duyuluyor tüm gitar. Hızlandırma yok ama iltifat olarak alıyorum bunu ama şeyi anlayamadım katı durmak derken neyi kastediyorsunuz düzeltebileceğim bir şey mi zaten buradaki üstadların tavsiyesini almak amacım. İnternetten çalışınca nerde yanlış var çok anlayamıyorum.

Son düzenleme:
Videonun tamamını izlemedim, zaten yanlış yönlendirme ihtimali yüzünden bu tür şeylere yorum yapmayı pek sevmiyorum.

Ancak vibratolarda parmaklarınızı gitarın sapına saplamaya çalışıyormuş gibi görünüyorsunuz, sol elinizle biraz gereksiz kuvvet uyguluyor olabilirsiniz.

Geri