Ama Sait Faik iyidir onu birakma ustadim, okullarda okutulsa 20 sene ilerideydik.Ne guzel sigarayi birakmana vesile olsun iste, meyve aromali gazli icecekleri de birak bence 🙂
Ne guzel sigarayi birakmana vesile olsun iste, meyve aromali gazli icecekleri de birak bence 🙂
Eski fiyattan satmaya çalışan çakalları zabıtaya şikayet edebilirsiniz tekel cezaları çok yüksek bir ödesinde aklı başına gelsin en nefret ettiğim satıcılardır o insanlar. Zam oldu mu daha ellerine belge ulaşmadan zam yaparlar indirime gelince bize henüz tobacco yazı yollamadı der.tek sigara için değil her konuda şikayet etmekten çekinmeyin bi çakallık varsa susmakta ortaklıktır bu tip satıcılar batsın 🙂 tabi ben gibide abartmayın Ankara zabıtası ile kanka oldum resmen yine mi sem diyolardır kesin 😀sigaradan neden vergi alınmamış o durumu anlamadım ben. bugün birkaç yer gezdim eski fiyatında hala
Eski fiyattan satmaya çalışan çakalları zabıtaya şikayet edebilirsiniz tekel cezaları çok yüksek bir ödesinde aklı başına gelsin en nefret ettiğim satıcılardır o insanlar. Zam oldu mu daha ellerine belge ulaşmadan zam yaparlar indirime gelince bize henüz tobacco yazı yollamadı der.tek sigara için değil her konuda şikayet etmekten çekinmeyin bi çakallık varsa susmakta ortaklıktır bu tip satıcılar batsın 🙂 tabi ben gibide abartmayın Ankara zabıtası ile kanka oldum resmen yine mi sem diyolardır kesin 😀
Sizin soruyu unutmuşum bence fişte hata olabilir vergisiz türkiye mi olur 🙂 stok tüketip tekrar 10-15 güne 8.5 olur 🙂
Öyle oluyor işte sigara gibi yasa üstünde fiyat yazan ürünleri pahalıya satamazlar vergi ödüyor bu insanlar 6.5 liralık ürünün vergisini ödeyip 8.5 liraya satmak bi nevi vergi kaçırmaktırSerbest piyasa herkes istediği fiyata satar bir cezası yok. Ha müşteri kaçar o ayrı 🙂
serbest piyasa öyle olmuyor yalnız, serbest değil çünkü, jti nin listelerindeki fiyata göre satmak zorunda bayii. Adam kendi üretip kendi satmıyor sonuçta bu sigarayı.
Dostum fiş kesse bile bişey değişmiyor çünkü ortalama her ay belli bir miktar kesiyorlar zaten örneğin ben bu ay 500 tl fiş keseceksem sana sattığım sigaraya kessemde kesmesemde o fişin miktarı kafadan belli 🙂 Yani sigaraya keser başka şeye kesmez 🙂İşte fiş kesersen verginde ona göre artıyor ama bakkal yada büfe sigarayı elden verip geçiyor yine aynı şeyi demiş oluyoruz fiş kessin8,5liradan satsın sigarasını
İşte olay burda bitiyor her gelen fişini istese sorun kalmaz 🙂 ticaret zor iş 😀