canlı müzik esnasında gitardan gelen uğultu

İyi forumlar,
Yeni bir mekanda müzik yapmaya başladık clean tonelarda bir uğultu söz konusu değilken kirli sert tonlara geçiş yaptığımda gitardan sisteme inanılmaz sinir bozucu bir uğultu ve ardında giderek artan çınlama sesi geliyor bunu nasıl çözebilirim.
Single Coil manyetik ve prossesör kullanıyorum.

İyi forumlar,
Yeni bir mekanda müzik yapmaya başladık clean tonelarda bir uğultu söz konusu değilken kirli sert tonlara geçiş yaptığımda gitardan sisteme inanılmaz sinir bozucu bir uğultu ve ardında giderek artan çınlama sesi geliyor bunu nasıl çözebilirim.
Single Coil manyetik ve prossesör kullanıyorum.
Single coil gürültüsü muhtemelen. Temiz tonda sorun olmaz; o parlak ve vurgulu temiz ton zaten single coil özelliği sayesinde çıkar.
Ama distortion ile normal single coil kabustur. Distortion tonlarında kullanmak için köprü pozisyonunda humbucker ile modifiye edebilirsiniz gitarı, bence net çözüm budur. Gürültüsüz single coil gibi çözümler de var. Ama mevcut gitarla o gürültünün bir çözümü olacağını sanmam. Varsa bile ben bilmiyorum.

yaklaşık 4 5 mekanda sahne alıyorum ama sadece birinde bu sorunu yaşıyorum acaba topraklama ile ilgili bir sorun olabilir mi ya da monitörlerden seken sesin manyetikten tekrar yayılmasıyla ilgili bir çınlama olabilir mi ?
son olarak di box işimi çözebilir mi

yaklaşık 4 5 mekanda sahne alıyorum ama sadece birinde bu sorunu yaşıyorum acaba topraklama ile ilgili bir sorun olabilir mi ya da monitörlerden seken sesin manyetikten tekrar yayılmasıyla ilgili bir çınlama olabilir mi ?
son olarak di box işimi çözebilir mi
Sadece bir mekanda demişsiniz ama, gürültü yalnızca distortion ile geliyorsa single coil baş şüphelidir bence. Elbette mekanın kendisi de soruna katkıda bulunur, ama DI box filan onu çözmez. Belki üst düzey bir noise supressor vs. işe yarayabilir. Monitörden gelen feedback ise mantıken konumunuzu değiştirdiğinizde veya monitörü kıstığınızda gürültüyü kontrol edebilmeniz gerekir.
Bahsettiğiniz mekanda humbucker donanımlı bir gitarla denemek de lazım bence gitarda sorun olup olmadığını ekarte etmek için.

Mekanda bulunan elektronik cihazlarında dip gürültüsü üzerinde etkisi olabilir. Söz konusu mekanda büyük oranda elektro manyetik alan yayan cihaz varsa tespit edilip kaldırılmalı. Sizde gitarınıza bu manyetik akımlara karşı bir kalkan olacak işlem yapabilirsiniz.

Çözüm; Gitar pickguardı ve manyetik yuvası bakır bant ile kaplanır. Bant ile kaplı alandan bir kablo ile toprak hattı çekilir. Çok ciddi bir oranda sorunu ortadan kaldırır.

Mekanda bulunan elektronik cihazlarında dip gürültüsü üzerinde etkisi olabilir. Söz konusu mekanda büyük oranda elektro manyetik alan yayan cihaz varsa tespit edilip kaldırılmalı. Sizde gitarınıza bu manyetik akımlara karşı bir kalkan olacak işlem yapabilirsiniz.

Çözüm; Gitar pickguardı ve manyetik yuvası bakır bant ile kaplanır. Bant ile kaplı alandan bir kablo ile toprak hattı çekilir. Çok ciddi bir oranda sorunu ortadan kaldırır.

Çok teşekkür ederim bunu deneyeceğim.

Bu işlem cok ciddi olarak dip gürültüsünu azaltıyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Geri