Schecter kalite kontrolünde bazen sorunlar olduğu doğru ancak SLS serisinde ben bunu görmedim şimdiye kadar. C serisi Schecter gitarlarda, özellikle Hellraiser modellerinde aynı modeller içinde çok farklı sıfır gitarlarla karşılaştığım oldu. Üretim bantında bazen böyle sorunlar olabiliyor (Fender, Gibson vb gitarlar da dahil).Ben Schecter'ları fazlaca overrated buluyorum. Güzel gitarları var ama işçilik problemleri olabiliyor. Denediğim schecter'ların çoğunda fret tesviye sorunları vardı mesela. Ltd deluxe serisi ise asla üzmez. Fiyat performans açısından şahane gitarlardır. Esp Ve E-II serilerine denk gitarlardır. Esoterik de kağıt üzerinde gayet güzel görünmekle birlikte ülkemizin acı bir gerçeği olarak malesef ikinci el piyasası yok. Yani oldu da beğenmediniz, sıkıldınız, ihtiyaç oluştu, ölü fiyat vermediğiniz sürece satmanız mümkün olmaz malesef.
M1000 üzerindeki FR ile ilgili söyledikleriniz sizin iddialarınız, kanıtı var mıdır bilemiyorum. Fakat her 2 gitarıda kullanmış biri olarak (üstelik SLS'ye sahiptim) işçilik konusunda kesinlikle yanılıyorsunuz. Ha SLS nin sapında wenge kullanılmş olsaydı o zaman benim de tercihim SLS den yana olurdu. Sapı ince tutup shreder gitarı üretmek adına mukavemetsiz bir sap yapmışlar. İlk perdelerde çaldığınızda sap gereğinden fazla esnediğinden buzz lar alıyorsunuz. Kimisi bunu dert etmeyebilir ben ettim ve SLS yi sattım hatta sattığım kardeşime de bu durumu izah edip öyle sattım.Donanım açısından Schecter gitarlar ne ise LTD serisi de o. Kore üretimi olan FR 1000 / 1500 serisi ile üzerinde special yazmayan sözde orjinal tremolo arasında fark yok; sadece orjinali Almanya üretimi olarak geçer, ancak 2015'ten beri orjinal seri Kore'de üretiliyor zaten. ESP'de bunun farkında ancak satış politikası gereği fiyatları indirmiyorlar. Bu bile tek başına Schecter almak için yeterli bir sebep bence.
Ayrıyetten işçilik konusunda Schecter ile LTD aynı, buna rağmen Schecter gitarların fiyatları LTD'lere göre göreceli daha ucuz. Bu biraz zevk meselesi, kalın ve gösterişli binding ve 1 kat fazladan atılmış gloss finish bazılarına daha cazip gelebilir; ben gitarın hem işçiliğine hem tonuna bakıyorum. LTD'ler donanım+ağaç+ses uyumuna göre fazla fiyatla satılıyor, ne kadar güzel görünürse görünsün. Bence işçiliğin çok ayrıntılı olmasındansa tonun güzelliği daha önemli. Bu sebeple LTD'ler dediğim gibi giderinden pahalıya satılıyor. Bu 2. eller için de öyle..
Budur.Ben Schecter'ları fazlaca overrated buluyorum. Güzel gitarları var ama işçilik problemleri olabiliyor. Denediğim schecter'ların çoğunda fret tesviye sorunları vardı mesela. Ltd deluxe serisi ise asla üzmez. Fiyat performans açısından şahane gitarlardır. Esp Ve E-II serilerine denk gitarlardır. Esoterik de kağıt üzerinde gayet güzel görünmekle birlikte ülkemizin acı bir gerçeği olarak malesef ikinci el piyasası yok. Yani oldu da beğenmediniz, sıkıldınız, ihtiyaç oluştu, ölü fiyat vermediğiniz sürece satmanız mümkün olmaz malesef.
Hem ESP Eclipse II (EII değil) hem de LTD EC1000 sahibiyim her ikisi de vazgeçemeyeceğim gitarlar. Söylediklerinizin altına imzamı atarım, bu iki gitarı gözü kapalı çalıp ayırt edebilen biri olursa da alnından öperim.1 ay kadar önce vintage bir ESP Horizon Deluxe sattım, insanları bir şeylerle itham etmeden önce azıcık daha düşünmek lazım sanki 🙂 Eşitlikten kastım seri hiyerarşisinde denklik değildi. Bu konuda bir Rob Chapman videosu bile mevcut. LTD Deluxe serileri ESP'nin standart serileriyle çok çok yakın hatta aynı kalitede gitarlar. Kullanılan donanım bile çoğu modelde aynı. İddia ediyorum aynı speclere ve finish'e sahip(vintage black diyelim) bir adet ESP Eclipse II ile LTD EC1000'ı gözünüz kapalı çaldığınız taktirde aradaki farkı anlayamazsınız. Şu anki ESP'nin amerikan standard serileri konumuz dışında, onları deneme fırsatım olmadı. Eski Japonya'da üretilen standart seriden bahsediyorum.
hocam bu konuda sonuna kadar haklısınız gerçekten ya schecterlarda böyle bir sorun mevcut yada benim kullandıklarım böyle çıktı.Sapı ince tutup shreder gitarı üretmek adına mukavemetsiz bir sap yapmışlar. İlk perdelerde çaldığınızda sap gereğinden fazla esnediğinden buzz lar alıyorsunuz.
hocam olur mu öyle şey hiç sorun değil herkesin görüşlerine açığız siz görüşlerini belirtmeye devam edin görüşleriniz benim için önemli.Konunun selameti açısından daha fazla cevap vermeyeceğim, zira fanatik bir tutuma karşı yapabileceğim çok da birşey yok. Konun sahibi arkadaştan da özür diliyorum dolaylı da olsa bu tartışmaya yol açtığım için.
Sonuna kadar haklısınız bu konuda bende kullandığım hemen hemen her schecterda buzz fret sorunuyla karşılaştım.Sapı ince tutup shreder gitarı üretmek adına mukavemetsiz bir sap yapmışlar. İlk perdelerde çaldığınızda sap gereğinden fazla esnediğinden buzz lar alıyorsunuz.
pekala arkadaşlar verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim ama bir ricam olacak herkesin yazdığı mesajlara biraz saygı duyalım.Fazla tartışmamaya çalışalım.Madem işin içine edwards'ıda girdi edwards gitarlardan da konuşalım açıkçası daha önce hiç kullanmadım ama esp'nin alt markası diye biliyorum edwards E-HR-145III modelini baya beğeniyorum bir hayli de ltd deluxe'nin teknik özelliklerine benziyor galiba burguları biraz farklı ve üretim yeri sanırım japonya ama gel gelelim fiyatına 145.000 yen bu çok ciddi bir para şuan ki kura göre çevirince 4243tl yepıyor yani bir ltd deluxe m-1000'in fiyatı 880$ bu da 2591tl yapıyor evet arada gerçekten fazlaca bir miktar fiyat farkı var hem kaldı ki edwards da zaten japon üretimi fakat ltd kore yani demeye çalıştığım biz bir ltd deluxe'le edwards'ı aynı keseye koymuyoruz.Şunu da belirmek isterim ki bir edwards'a 4200 tl vereceğime caparison c2'yi tercih etmemek için hiçbir sebep görmüyorum.forumcular zannediyor ki harbiden de Ltd orijinal Japon Esp'ler, Edwards 'lar kadar süper..
tabi ki. ama o paraya alınabilecek cok farklı sceneklerde sunulabilir acıkcası.c2 yerine caparison'un kendi modeli için mi biriktirmeliyim
Abi dediğine katılmak ile birlikte Japon Jackson'ların hepsinin de çok iyi olmadıklarını hatırlatmak istiyorum. Çok çok iyileri olduğu gibi patates olanları da çıkabiliyor, çok stabil bir kalite kontrol sistemleri yokmuş yani zamanında. Bir de bildiğim kadarıyla Jackson artık Japonya'da üretim yapmıyor, Japon Jackson için ikinci ellere bakmak lazım.
sıfır alet istiyorsa o zaman edwards yada fernandes gibi şeyler düşünebilir japon işçiliği ve sert gitarları mevcut.@emg5766 sıfır istiyor sanırım, ondan ikinci el piyasası bir sorun olabilir anlamında söylemiştim 🙂 Meksiksa Jackson'lara da ben pek ısınamadım. Kafamda biraz aynı fabrikada üretilen Fender'ler ile karşılaştırıyorum sanırım, Meksika Strat'ların iki katı fiyata Meksika Jackson çok çekici gelmiyor 😀