Aradan geçen tam yirmi seneden sonra herkese selamlar.
🙂
Gerçekten uzun süre geçmiş ve bu forumları hala takip eden ve bizi tanıyan birileri var mı yok mu etrafta bilmiyorum ama
bir geri dönüş haberi için çeşitli kaynakları kullanma ihtiyacımız vardı ve aklımda kalan ünlü Turk Rock forumlara yeniden üye olup
albüm haberimizi yaymak istedim.
Ben, Arda Küçükahmetler. Eski nick name'im Damnation Game'di. O hesabı aktive edemediğim için grup ismi ile yeni bir hesap açtım.
2003 yılında kurduğumuz Power Progressive Metal grubumuz, 2007 yılında dağılmıştı. Bir adet demo cd (COSMIC CREATION-2004) çalışması ve çıkılan 3-4 konser ile Ankara Rock Metal camiasında kısa süren bir etki bırakmıştık. Fakat yeni şarkılar ve bir albüm yapma fikri hiç bir zaman aklımızdan çıkmamıştı!
2026 yılında, uzun süren bir kayıt aşamasının sonunda bir albüm kaydı ile geri dönüş yaptık.
15 Ocak tarihinde, dijital platformlardan albümümüz yayınlandı. Yoğun iş temposu, hayat koşturmacası derken albümün duyurusunu ve tanıtımını tam olarak yapamadık.
Bir yandan da aktif bir grup çalışması değil de, stüdyo projesi gibi durduğumuz için ve kayıtları yayınladıktan sonra tekrardan mix-mastering aşamasını ele alıp eski kayıtları yeni sonuçlar ile değiştirdiğimizden dolayı da bu tanıtım aşaması biraz yavaş gitti.
MUSICAL ENCOUNTERS WITH THE THIRD KIND isimli çalışmamız, Progressive Metal tarzının ağırlıkta olduğu, Neo Klasik Power Metal elementlerinin sıkça göze çarptığı, az tekrarlı ve çok sesli yapıların albümün bütününe yayıldığı, fazlasıyla katmanlı ve melodik bir örnek olarak duruyor. Bir adet enstrümantal senfonik intro, iki adet akustik ballad ve altı adet de uzun ve çok sesli yapıların olduğu, farklı müzikal fikirlerin denendiği Progressive Metal şarkımız var. Hem eski demo'muzda bulunan bazı şarkılarımızın yeni düzenlemeleri hem de daha önceden duyulmayan yeni sayılabilecek şarkılarımız var.
Göz atarsanız seviniriz
🙂
BURAK ERBASOV - Lead Vokaller
ARDA KÜÇÜKAHMETLER - Lead - Ritim - Klasik gitar çalımları, beste-aranje, söz konsepti
ANIL KARAMAN - Bass Gitar
CEM ÖLMEZ- Davullar
-----------------------------------
Özlem Altınışık (CİN SEDDİ) - Konuk Kadın Solist Berrak Saka - Konuk Kadın Solist
MUSICAL ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND isimli albümümüz, konu konsepti olarak, Dünya Dışı Varlık grupları ve onlar ile temaslar, komplolar, spiritüelite gibi başlıkları ele alıyor. Spilberg'ün, uzaylı ifşası yaptığı ünlü CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND (1977) filminden esinlenerek albüm ismini belirledik. Konuları ince şekilde ele alıp müziğe yakıştırdığımızı düşünüyoruz.
Teşekkürler
🙂