Celestial Asylum

Dün geceden beri (Berkay sağolsun 🙂 ) dinlemekteyim demonuzu.Hakikatten beğendim ya cidden güzel olmuş özelliklede Cosmic Creation ve Rise of the Nibiru ya bayıldım ya dönüp dönüp dinliyorum iki gündür.Davulcunuz gercekten çok sağlammış ama 🙂
Tebrikler...

Saolun millet ilginiz için. Teşekkürler

Demoyu alıp dinlemiş olanların görüşlerinide bekliyoruz...

Bu arada demoyu Orta Dünya' dan da alabilirsiniz dün bi kaç tane Orta Dünya' ya da bıraktık....

Görüşmek üzere...

merak etme Ayberkciğimmm ağustosun ortaları itibariyle İzmir' de Stüdyo Ümit' te de bulunacak demo. Hatta bizzat ben kendim gelirken getiricem..

o yüzden stüdyoları bol bol aşındırıcaz merak etme : ))

Görüşmek üzere... 😉

Demo ülkedeki birçok grubun demosu ile kıyaslandığında gerçekten kaliteli ve çok iyi ama ben açıkçası çok daha iyi ve aşmış şeyler bekliyordum, ne de olsa kişisel beğeniler farklı...bir kere denildiği gibi SymphonyX etkilenimi yok,aksak ritm yok , gitarlar zayıf özellikle sololarda, yürüyüşler Rhapsody 'i fazlasıyla hatırlatıyor hatta konsept olarak da ve klavye fazlasıyla ağırlıklı, bana göre biraz daha heavy olursa çok daha güzel olur . Ayrıca bass gitar yürüyüşleri de bulamadım duymak isterdim ama.. Senfonik tadı oldukça yoğun, vokaller çoklu ve ses rengi bakımından bu müzik için biçilmiş kaftan doğrusu... özgünlük konusunda biraz daha kendilerini zorlarlarsa umarım daha başarılı olurlar, tebrikler...

Düşüncelerini paylaştığın ve detaylı yorumların için teşekkürler Sindarin...

İnşallah olursa albümde çok daha iyisi olacak...

Bu arada ilgilenenler için: CELESTIAL ASYLUM' dan Arda ve ben (Kemal) bugünkü Rock Station radyo programına konuk olucaz. Radyo Vizyonda program, FM 93.0 frekansında, saat 20:00' da başlıyor.

Görüşmek üzere... 🙂

bugun demonuzu aldim ve bekledigimden daha iyi cikti. oncelikle demoda sarki isimleri dikkatimi cekti. cok özgün ve çok ilginç olmuş. yani basma kalip isimler degil. herkes işinin hakkini vermiş. güzel bi demo olmuş. elleriniz dert görmesin. albüm bekliyoruz sizden.. 🙂

Sindarin demiş ki:
Demo ülkedeki birçok grubun demosu ile kıyaslandığında gerçekten kaliteli ve çok iyi ama ben açıkçası çok daha iyi ve aşmış şeyler bekliyordum, ne de olsa kişisel beğeniler farklı...bir kere denildiği gibi SymphonyX etkilenimi yok,aksak ritm yok , gitarlar zayıf özellikle sololarda, yürüyüşler Rhapsody 'i fazlasıyla hatırlatıyor hatta konsept olarak da ve klavye fazlasıyla ağırlıklı, bana göre biraz daha heavy olursa çok daha güzel olur . Ayrıca bass gitar yürüyüşleri de bulamadım duymak isterdim ama.. Senfonik tadı oldukça yoğun, vokaller çoklu ve ses rengi bakımından bu müzik için biçilmiş kaftan doğrusu... özgünlük konusunda biraz daha kendilerini zorlarlarsa umarım daha başarılı olurlar, tebrikler...

Selam arkadaşlar ben Celestial'dan ARDA.
Hepinize teşekkürler yorumlarınız için.
Sindarin arkadaşımıza yorumlarından ve dokunduğu noktalardan dolayı teşekkür ederim keza cevaplamak istediğim şeylerden 1-2'siydi bunlar.

Şu SYMPHONY X etkileminden başlayacağım...
Evet SYX en sevdiğimiz grup ve onlardan etkileniyoruz ama biz POWER grubu olduğumuzu söyledik hep ve bu demekki biz PROGRESSIVE grubu değiliz.

Etkilenimimiz var diye çok söylemedik fakat sevdiğimizi ve idol tuttuğumuzu söyledik. Dediğim gibi biz SYX'in prog yönlerini alıp aksak ritmler ve onların tek gitarlı yapılarından kaynaklanan BASS gitar hareketliliğini almadık. Veya almak zorundamıyız.? İlginç.
Biraz armonilerinden etkilenme var diyebilirim sadece.

İntroda ve klavye partisyonlarında açıkça belli olabilir etkilendiğimiz bir kaç yönü.

Veya dahada önemlisi şu. Biz CELESTIAL'ız ve onlar SYMPHONY X...
Bu demekki bizim müziğimiz bizimdir onların müziği onların. SYX cover gurubu değiliz.
Türk guruplarının fanlar tarafından düşürüldüğü en acınası durum bu.
Grupların tarzını sevdiği grupları açıklamasından sonra fanların o tarz karbon kopya müzikler beklemesi.

Biz kendi müziğimizi yapmaya çalışıyoruz. Karbon kopya olmaya çalışmadık.

Klavye ağırlığına gelecek olursak. Evet bu bilinçli olan bir şey.
Bundan hoşlanıyoruz.
Çok iyi duyulmayan, kötü tonları ve kötü çalınmışlıkları olan gitarlar var demoda. Bu büyük handikap.
Ama yinede orada olması gerektiği kadar gitar var.

Fakat olması gerektiği kadar gitardan sonra klavye ve onun nimetlerinide sonuna kadar kullandık.

Çünkü armoniye önem veriyoruz ve elektro gitarla veremiyeceğimiz bir çok armoniyi klavye ile defalarca varyasyonladık. Bu böyle devam edecek.

Yoğun yapıdan rahatsız olanlarda olmuş. İstediğimiz şey bu.
Bir takım para veya piyasa kaygısı olmadan yapıyoruz müziği.

Gitar sololarının azlığı veya az kastırıcı olması ise doğru. Parçalar biraz< eski. O zaman şidkiki kadar çalamıyordum gitarı. Daha iyi sololar gelecek inşallah. 🙂))

Herpinize tekrar teşekkür.

Bloodbath demiş ki:
bugun demonuzu aldim ve bekledigimden daha iyi cikti. oncelikle demoda sarki isimleri dikkatimi cekti. cok özgün ve çok ilginç olmuş. yani basma kalip isimler degil. herkes işinin hakkini vermiş. güzel bi demo olmuş. elleriniz dert görmesin. albüm bekliyoruz sizden.. 🙂

Değindiğin nokta çok doğru. Basma kalıp bir konsept ve şarkı isimleri yok.
Biraz orijinal oldu sanırım. 😉

DaveMustaine_64 demiş ki:
Evet, kesinlikle iyi bir grup özellikle gitaristleri Arda çok iyi bence.. Ben zaten onu önceden de biliyordum ve beğeniyordum ama Celestial elemanı olduğunu bilmiyordum! 😀 21 Şubat Saklıkent konserinde izledim, kesinlikle çok iyiydi! Ayrıca sava'nın da dediği gibi vokalistleri de çok başarılı!
Bateristlerini hiç bilmiyorum ama, hiç görmedim de 😀 , konserden falan da hatırlamıyorum yani 😀 , pek iyi değilmiş galiba 😉! Hehe, Kemal de iyidir canım hatta çok iyidir bence! 😀

Bu arada gitar konusunda çok iddialı değilim. Benim iddiam compoze konusunda.

Aslında benim yerimde daha iyi bir lead ci olsa grup için daha hayırlı olacak ama dur bakalım. 😀

Hehe yok vallaha ben her açıdan beğeniyorum senin sololarını Arda!

En sonunda adam gibi başına oturup dinleyebildim sizin demoyu... Ben de açıkçası yoğun klavye yapısından pek hoşlanmadım ama zaten sizin tarzınızda müzik pek fazla dinlemem yani bu yoğunluğun iyi veya kötü olduğu konusunda bir yorum yapamıcam. Ama benim zevkime pek hitab etmiyor. Ben yine en çok soloları beğendim sweep ve tapping kullanımı bayaa hoşuma gitti. Cosmic Creation 21 Şubat konserinden aklımda en iyi kalan şarkı olmuş. "aware of progress in HISTORY" kısmını bir de Arda'nın tappinglerini aynen hatırlıyorum bile diyebilirim. Karışmak gibi olmasın ama o şarkıyı açılış şarkısı olarak duymak isteri sizin konserlerinizde..
Demoda en çok vokalist Özgür'ün performansını beğendim, şarkı olarak da Rise of The Nibiru'yu. Herhalde daha az klavye olduğu içindir... Ayrıca Annunnaki Rebellion'ın girişini, bir çok diğer riffini ve nakarattaki vokalleri acayip beğendim.
Yalnız bence gitar-klavye partisyonlarındaki uyum ve zenginlik vokallerin arkalarında pek yok. Power konusunda en çok bundan şikayetçiyim ben açıkçası. Yani vokal olduğu zamanda aynı dolgunluk olsun istiyorum ama pek bulamadım ben açıkçası.
Davullarla ilgili olaraktan şimdilik bir şey şöylemiyim çünkü o kadar fazla dinleyemedim demoyu henüz (biraz geç düşüyor da bende davullar 😀)
Kolay gelsin diyorum RS8 için de tebrik ediyorum şimdiden 😀

Arda abi sen bana taa zamanında 1,2 kere ravenda dinletmiştin o zamanki kayıtlarınızı ben ordan hatırlıyorum, sound biraz zayıf gibiydi sanki, kayıt çok seslilikten öte, kalabalıktı sanki biraz. Ama genel anlamda diğer türk metal gruplarına nazaran çok daha fazla müzikaliteye eğilinmiş kayıtlardı, yani öyle hatırlıyorum eğer o kayıtlar varsa demoda...

Eğer dersenki -yukarda demişsin gerçi besteler eski diye- demodakiler yeni şarkılarımız ve bunlar daha farklı diye, o zaman dinlemeden de yorum yapmak yersiz olur, bu yüzden en kısa zamanda demonuzu edinmeye çalışıcam...

Teker teker gelin lannn...dermişim. 😀
Şaka tabbi.
Arklar ismlerinizi ve simalarınızı hatırlamıyorum.
O yüzden yorum yapamayacağım.

Bu tarz olayına gelince. Evet meraklısına denebilecek bir tarz var.
Vokaller oldukça kısa...Bunada ok...Daha sonra daha uzun vokaller olacak.

Çok seslilik konsunda hem fikir değilim. Çok seslilik gerçekten var ama kayıt iyi değil. Bunu yansıtmıyor.
vs vs vs...

Geri