var 😀 buyrun benim... 🙂
Yok ya 6 ay önce felan Erzurumda dinlemiştim....dvnblue3 demiş ki:yakın zamandamı dinledin??
dvnblue3 demiş ki:bu yolda herkes birinden ya da birilerinden esinlenir
senin bile esinlendiğn biri vardır!!
kaanengin demiş ki:dvnblue3 demiş ki:bu yolda herkes birinden ya da birilerinden esinlenir
kesinlikle, hatta gitar calmaya basladigimdan beri devamli ornek aldigim gitaristler oldu, ama degil virtuoz, iyi bir gitarist oldugumu bile iddia etmedim hicbir zaman
dvnblue3,dvnblue3 demiş ki:kaanengin demiş ki:dvnblue3 demiş ki:bu yolda herkes birinden ya da birilerinden esinlenir
kesinlikle, hatta gitar calmaya basladigimdan beri devamli ornek aldigim gitaristler oldu, ama degil virtuoz, iyi bir gitarist oldugumu bile iddia etmedim hicbir zaman
senin nası gitar caldnını bilemem ama o bi yere kadar gelmiş
kendini kanıtlamış. yani o virtuozum diyebilr ayrıca b tek gitar solo
larını yazmakla kalmamamıs bas,keman,piyano larıda kendi yazmıştır!!
8)
-kesinlikle ülkemizde gitar çalanların büyük bir kısmı malmsteen taklidi yapabilmektedir.ki yurt dışındada böyle birçok maymun vardır(bknz japonya vb uzakdoğu ülkeleri)bu tür yalakalıklar devam ederse,hakkaten niteliksiz 1567. albüm hayal değildir.pis_metalci demiş ki:Gerek bu başlık altında gerekse sağda solda Cem Köksal hakkında yapılan olumsuz eleştirileri şöyle bir toparlamak istedim:
-böyle çalan çok insan var,hem dünyada hem Türkiye'de...Kesinlikle...Hele ülkemizde yolda yürürken elini sallasan bir Malmsteen klonuna çarpmaktadır ve Cem Köksal'ın albümü ülkemizde bu tarzda yayınlanan 1567. albümdür.
-Diminished 5th dizileri çalınması gayet kolay ,leblebi çekirdek şeylerdir. Eline gitar alan her salak çalabilir. Bakın Cem çalmış mesela...
-Malmsteen,taklit edilmesi gayet kolay bir gitaristtir. Eline gitar alan her salak şarkılarını çalabilir.
-Gitar yapmak çok kolaydır. Eline testere alan her salak yapabilir.
-Beste yapmak,her enstrümanın partisyonlarına ayrı ayrı kafa patlatmak inanılmaz basit bir iştir. Eline kalem ve nota kağıdı alan her salak yapabilir.
-Stüdyo kurup oradan adam gibi bir kayıt çıkarmak da kebaptır. Cebinde parası olan her salak yapabilir.
-Albüm çıkarmak; hele majör bir etiketten çıkarmak da büyük bir olay değildir. Elinde master bantla gelen her salağa albüm yapan yüzlerce şirketle güzel yurdumuz bu açıdan tam bir cennettir.
-Şarkıları çalan, düzenleyen, besteleyen, çoğu enstrümanı çalan iyi bir müzisyen olmak kişiyi gitar virtüözü yapmaz, örnek aldığı gitaristin klonu olmaktan kurtarmaz. Nitekim Eddie Van Halen; Jeff Beck klonluğundan, George Lynch, Paul Gilbert, Zakk Wylde ve Ritchie Kotzen; Randy Rhoads klonluğundan, Axel Rudi Pell; Ritchie Blackmore klonluğundan ve Steve Vai; Alex Gregory klonluğundan kurtulamamışlar ve sittin sene kurtulamayacaklardır.
-Bu ülkede rock gitar albümü çıkarıp virtüöz ayağına yatmaya kalkanların albümünü almak yerine ana avrat asfaltta koşmak daha doğru bir tavırdır.
-Mankenlerle birlikte olmak çok ayıp bir hadisedir. Böyle şeyler virtüözü bozar 😆
Bırakın allah aşkına ya!
Ortada ciddi bir emek işi varsa müzik dinleyen ya da yapanlara düşen, o emeğe saygı göstermektir. Bir gün olur da onca emek vererek ortaya koyduğunuz iş böyle fasulyeden tenkitlerle yerin dibine batırılırsa söyleyecek sözünüz olmaz.
Cem Köksal henüz yolun başında. Bir gün o da Satriani'nin "Andy Powell'ın sololarını çalar dururdum" lafına benzer şeyler söyleyecek. Kesin olan bir şey var; adam bu yola baş koymuş. Yani yirmi yıl sonra hala rock için bir şeyler yapmaya çalışıyor olacak. Peki yirmi yıl sonra siz ne yapıyor olacaksınız?