Cem Köksal müzik atölyesi yeni dönem kayıtları başlıyor;
12 haftalık 4 kurdan oluşan program beş temel konudan oluşuyor:
Müzik Teorisi
Kayıt Teknolojileri ve Ses Bilgisi
Enstrüman (Gitar, Şan, Davul, Bas Gitar, Tuşlu çalgılar)
Profesyonel Müzik Hayatı, Sahne Eğitimi - Live Sound
Müzik teorisi derslerinde öğrencilerin müziğin temelini oluşturan nota, melodi, akor, gam gibi kavramları ve bunların enstrüman tekniğine nasıl uygulandığını, öğrenmeleri planlanmaktadır. Bu ders atölyenin temel konusunu oluşturan konuları ele almaktadır. Teorinin gelişimi bağlamında, müzikal akımlar ve bunların gelişimleri de ele alınacaktır.
Kayıt teknolojileri derslerinde bir enstrümantalistin ses ve kayıt hakkında bilmesi gereken bütün noktaların öğrenciye aktarılması planlanmaktadır. Öğrenciler, temel ses - akustik kavramlarının ve kurallarının yanı sıra, kendi enstrümanlarının nasıl kayıt edilmesi gerektiği ve kayıt teknolojilerinde kullanılan tüm ekipman hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu ders öğrencilerin kendi kişisel ses kimliklerini yaratmakta yardımcı olmayı hedeflemektedir. Kayıt teknolojileri dersi Cem Köksal'ın kendi stüdyosunda uygulamalı verilecektir.
Enstrüman dersleri alanlarında profesyonel isimler tarafından öğrencinin birikimi göz önüne alınarak verilecektir. Bu derslerde çeşitli müzik türleri, bunların ilgili enstrümanlarda teknik uygulamaları, basit ve gelişmiş olarak aktarılacaktır. Amaç öğrencinin enstrümanını en verimli biçimde kullanmasını sağlamaktır. Enstrümantistler ileriki dönemlerde başka branşlardaki öğrencilerle birlikte çalıştırılacaktır. Böylece genç ve yetenekli grupların oluşturulması sağlanacaktır. Bu ders Cem Köksal'ın stüdyosu imkanları kullanılarak verilecektir.
Ders sorumluları: Cem Köksal (Gitar)
Murat İlkan (Şan)
Alpay Şalt (Davul)
Profesyonel müzik hayatı dersi müziği profesyonel olarak ele almak ve yaşamlarının bir parçası yapmak isteyen öğrenciler için hazırlanmıştır. Bu derste müzik ve ticaret, müzisyen kimliği, demo hazırlanması, albüm prodüksiyonu, medya ve iletişim, popülerlik kavramı, müzisyen ilişkileri gibi konular ele alınacaktır.
Sahne eğitimi ve canlı performans dersi öğrencilerin gelişimi sonucu ürettiklerini kitleyle yüzyüze paylaşması anında lanse edecekleri kimlik konusunda kendilerine yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Bu ders ayrıca kayıt teknolojileri dersi ile bağlantılı olarak sahne soundu konusunu teknik olarak ele alacaktır. Ders kapsamında, sahne duruşu, müzisyen imajı, ekipman seçimi, sahne üzeri sound seçimi gibi konular ele alınacaktır.
Bu dersler dışında, her ay, alanlarında başarılı ve Türkiye'nin en bilinen bir veya iki profesyonel müzisyeni atölyede serbest ders ve seminerler verecektir. Bu dersler müzisyenin kendi seçimi doğrultusunda oluşturulacaktır.
Dersler tamamen görsel ve işitsel destekli olup teknolojik imkanlar kullanılarak işlenecektir.
Atölye konservatuar giriş sınavlarına yönelik çalışmalar yapacaktır.
Müzik Teorisi ve Kayıt Teknolojileri dersleri 10-12 kişilik sınıflarda, Enstrüman dersleri ise 4 kişilik sınıflarda yapılıyor.
Kontenjan sınırlıdır. Dolduğu anda kayıt süresi dolmamış olsa da başvurular kabul edilememektedir. Başvurular mülakat ile değerlendirilecektir. Seviyeler bu mülakat sonunda belirlenip sınıflara ayrılmaktadır. Müziğe yeni başlamak isteyenler de katılabilir.
Çalışmalar hafta sonları yapılmaktadır.
Atölyenin 12 haftalık her döneminin sonunda alanlarında en başarılı öğrenciler Cem Köksal ve grubuyla birlikte sahne alacaklar. Bu geceler atölyeye katılan müzisyenlerin profesyonel hayatı en yakından görmeleri amaçlanarak düzenlenmektedir.
KAYITLAR 31.Ağustos.2009 Pazartesi başlıyor.
Derslerin başlama tarihi 03.Ekim.2009 Cumartesi
Başvuru ve ayrıntılı bilgi için:
[email protected]