Bazı arkadaşların heyecanını anlıyorum. Cem Köksal yeni bir albüm yapmış, hürra hücum! bakalım bunu neresinden tutalım nasıl yerden yere vuralım şeklinde ön yargılarla kendi hayallerinde kurdukları tenkitlerle hemen yola çıkıyorlar.
Bir dakika.. Madem tenkit ediyorsun….birinci madde cd yi aldın mı? İkinci madde dinledin mi? Yani eserleri kaç kere dinledin. Sindirdin mi? Ne yapmış, ne anlatıyor farkında mısın?
Müziğin sözlerini orkestrasyonunu arka planlarını duydun mu?
Bu arkadaşlar bilmiyorlarsa ben yardımcı olayım; Cem Köksal, sadece gitarist değil, bir müzik adamı.Yani müziği tümüyle ele alan melodileri, sözleri, orkestrasyonu, düzenlemeleri, kayıt, mix, mastering, klip ve dvd’lerinin de mix ve mastringleri dahil olmak üzere, gecesini gündüzüne katarak çalışan bir müzisyen. Bu arkadaşların bunu da bilmemeleri normal. Çünkü cd yi almadıkları için içindeki açıklamaları da okuyamıyorlar.
Gelelim yeni cd sine dediğim gibi, güzel şeyleri yakalamak için biraz çaba sarfetmek gerekiyor. Çabuk tüketilen, saman alevi gibi, çabuk sönen piyasa şarkıları hemen kavranır kısa bir süre içinde yok olur gider. İyi melodilerin ise dinlendikçe tadı artar, hani derler ya “bak buraya yazıyorum” diye. İşte ben de buraya yazıyorum. ; iki ay içinde, yok şu şarkısı mı,
yok bu şarkısı beni daha etkiledi diye anketler yapılacak. Nereden biliyorsun derseniz ben cd yi gerçekten dinledim. Ya…