Katılıyorum. Üç akor bilen, şarkı sözleri, sahnede duruşları, enstrüman hakimiyeti çok zayıf olan grupların baş tacı edildiği ve maalesef "rock" grubu sayıldığı bu ülkede Cem Köksal'a gelmeden çok fazla eleştirilecek şey var. Cem'in albümleri Amerika'da da satılıyor.
www.sentinelsteel.com a bakarsanız albümün yorumunda "Masi and early Malmsteen style" yazıyor ve bir çok plak şirketinin dikkat etmesi gereken albüm olduğuna dikkat çekiliyor. Bizim rock çevremiz ise hala "style" kavramıyla "taklit" kavramını ayırt edemiyor. Amerika'da bu işin içindeki adamlar Cem'e saygılı davranıyor, bizim "her zaman destek" naraları atan çevremiz bu virtüöze burun kıvırıyor. Ona benziyor, buna benziyor diye. Bu memlekette elini sallasan Cem gibisine çarpıyor sanki...
Cem hakkında Malmsteen'den başka yazılacak çok daha önemli şeyler var. Mesela Violin Concerto'sunu dinlediniz mi? Kaç kişi yaptı böyle bir şey Türkiye'de. Niçin hiç konuşulmuyor bunlar da hala sığ sularda yüzülüyor anlamıyorum. Mtv'de geçen gün ana haber bülteninde konuktu Cem sonunu yakaladım gerçi.. Ve dedi ki 'Herkes gitar tekniğimden konuşuyor, kimsenin yaptığım kompozisyonlarla, yazdığım sözlerle, çaldığım bas altyapılarıyla, yazdığım davullarla ilgilendiği yok" Garip bir ülke burası valla... Bence Cem gitsin yurtdışına o zaman değerli olur nasıl olsa...