Aynen öyle abi, her şeyiyle elimdeki PRS'ten farklı bir gitar. Ülkemizde keşke ikinci eline rastlasaydım da fiyat olarak ta nerelerde oynadığını görseydim. Dışarıda 600 $ falan sıfırı.
Şimdi bendeki PRS'i de satınca 2500 liraya kadar uzanabilen bir bütçem olucak ondan biraz kesin değilim. Takasla alacağım slxt beni uzun yıllar keser mi?
İbo gitmiş PRS gelmiş ben orayı atlamışım bak. Şimdi gitarı bilmiyorum, denemedim hiç ama bu Hindistan üretimi SLX serisi ilk geldiğinde Tünel'de görmüş ve işçiliğini baya baya beğenmiştim. Kawasaki green falan gayet düzgün işçiliğe sahipti. Japonların yerini alır mı diye ben sormam, zira koskoca firma karar vermiş üretimi oraya kaydırmışsa gerekli kalite standartlarının sağlanmasını şart koşmuştur diye düşünüyorum.
Saydığın alternatifler de fiyat seviyelerinde güzel gitarlar. Epiphone Kore üretimlerini misal çok severim kişisel olarak, DK2M olsa hayır demem vs. ama son 10 yılda 22 gitar değiştirmiş bir insan olarak alacağın hiçbir gitarın uzun yıllar keser mi sorusuna cevap veremem🙂 Sonu yok zira bu işin, o süreçte hangi enstrümanla mutlu olmayı hayal ediyorsan onu dene derim. Şu anda tam aradığım özelliklerde diyorsan al, keyfini çıkar. Gitarın stok manyetiklerini düşünme, işçiliğine bak. Ibanez de 5000 liralık gitarlarında IBZ/dimarzio mıklatıs kullanıyor, alır almaz söküp atıyor millet, o bir kıstas olmamalı🙂 Ya da PRS de kendi manyetiklerini kullanıyor tüm segment gitarlarında, kimsenin çıkıp iyi ya da kötü dediğini duymadım. Beklentilerle alakalı bu sadece. Karşılıyorsa problem yok.