Buldum;
http://turkrock.com/post607147.html#607147
Bir de deri askılık da deneyin onun da işe yaradığnı okumuştum 🙂
http://turkrock.com/post607147.html#607147
Bir de deri askılık da deneyin onun da işe yaradığnı okumuştum 🙂
Eldrun demiş ki:Görende gitar kendiliğinden hasar alıyor sancak 😀 dikkat etmezseniz her gitar hasar alır ya.Denge problemi çözülebilir gibime geliyor.Bir arkadas askı yerini değiştirmişti.
DaveMustaine_64 demiş ki:Eldrun demiş ki:Görende gitar kendiliğinden hasar alıyor sancak 😀 dikkat etmezseniz her gitar hasar alır ya.Denge problemi çözülebilir gibime geliyor.Bir arkadas askı yerini değiştirmişti.
Evet ben de anlamadım kolay hasar alan ne demek?
Her bir gitar için hasar alma katsayısı belirlensin gitarlar ona göre satılsın bence bundan sonra! 😆
Teşekkür ettim. Alacağım zaman yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum zaten. Alacağım modeli denemek için zaten.Andac demiş ki:ben bi lay lay lom'u biliyorum satan ( ordan da ne alınır ne denenir 😆 ) SSK işhanında .. veya planet music gibi alım-satım ile uğraşan gitar satan dukkanların ellerine 2. el jacksonlar geçio belki orda bulursun.
arkadaşım kelly serisinden bir tek bu zamana kadar ke1 ve ke4 deneme fırsatım olmadı...şimdi gitarı ilk aldığında denge olayı çok kötü...ama napıyoruzzz?..hemen gitarın sapının vidalarından birini söküyoruz..tavsiyem üst sağ vidayı yada alt sağ vidayı sökmeniz...sonra askı vidasını bunlardan birine kaydırmak...bu işlemden sonra gitarı nasıl asarsan as dengede kalıyor.. ancak yere düşen penayı alırken denge bozuluyor...dorlin demiş ki:bu jackson kelly (ke3) için nette okuduğum yorumlarda herkes gitarın çok çabuk hasar aldığını söylüyor.Doğru mudur bu?
Bir de sap-gövde dengesizliği varmış sanırım,ayakta çalarken sapı havada tutmanız gerekiyormuş.Hiç kullanan oldu mu?
arkadaşlar... gitarın arka kısmındaki strap vidasını söküp sapın altındaki yere taktığınız zaman,gitarı ayakta çalarken, elinizle, ayağınızla kaldırmak zorunda kalmazsınız...gitarı 45 derecelik açıyla serbest bıraksanız bile sapı aşağı düşmez...ben böyle kullanıyorum..genelde strat asa dışındaki tüm kasaşarda böyle sorunlar olabilir...kelly'de işe yarıyor...rr'lerde de olabilir...deneyin😉dorlin demiş ki:denge olayını anlamadım.. görüntü olarak belli olmuyor mu hiç?
RR kasalar ile oturarak çalım daha zor.. çünkü dizinin üzerine koyabileceğin oval bir kısımı yok...eğer bir klasik gitar ayaklıgı varsa, tek ayağını bunun üzerine koyup yükseltirsin, rr'ler en rahat böyle çalınır oturarak...wild_child demiş ki:Ben rr almak istiyorum. Kasa hoşuma gidiyor. Kullanan arkadaşlar iyi-kötü yanlarını söylerlerse iyi olur. Bir arkadaş denge olayı falan demiş mesela. Kullanışlı mı rahat mı? Şimdiki gitarım ibanez. Oturarak rahat çalınıyor. Acaba rr kasayla zor olur mu? Şİmdiden teşekkürler.
wild_child demiş ki:Ben rr almak istiyorum. Kasa hoşuma gidiyor. Kullanan arkadaşlar iyi-kötü yanlarını söylerlerse iyi olur. Bir arkadaş denge olayı falan demiş mesela. Kullanışlı mı rahat mı? Şimdiki gitarım ibanez. Oturarak rahat çalınıyor. Acaba rr kasayla zor olur mu? Şİmdiden teşekkürler.