Nocure demiş ki:Öncelikle markaya ve üreticilerine saygınız varsa sahte ve lisanssız üretilmiş bir ürün almamanız en doğrusu.
Bak doğru söylemişsin hoş söylemişsin ama bazen seni o tarafa doğru çekebiliyor. Bu çogunlukla maddi imkansızlıktan kaynaklanıyor. Benim için bu para sorunu çok can sıkıcıydı. Ben istemezmiyim bir hatta bir kaçtane Fenderim olsun deli gibi Blues çalayım ? bu benim rüyalarıma dahi giriyor 😀 Ama elde olmiyincada yapıcak bişi yok. Cebimde 400 tl vardı ernie ball'ın lisanslı olarak ürettiği bir olp marka gitar aldım. Tüneli ve kadıköyü gezmekten anam ağladı. Sırf blues'luk bişeler bulabileceğim diye o fiyata. Ama adam bana çıkartıp USA Fenderleri, Musicmanleri gösteriyor. Güç yetmiyor işte.
Arkadaşa gelince maddi sıkkınıtısı varya veya yok onu bilemem. Yoksa zaten maddi sıkıntısı cimriliğine gidip sahte jackson alıyorsa ozaman senin ilk satırda anlattığın olay geçerlidir. Adamın parası yoksa, alamıyorsa orjinalini, ama istediği o gitara benzeyen bir gitar almaksa buna saygsızlık diyemeyiz.
actanribilir demiş ki:Abi şöyle anlatayım ...Benim olmasını istediğim gitarda hem kasa kafama yatmalı hem de kaliteli olmalı
Randy Rhoads kasa almak istiyorum ustunde Jackson Aria veya Stagg yazması onemli degil o gitarı aldıktan sonra elimdeki malzemerle modifiye yapacagım...Emg81-85, floyd rose vs...
Hocam şunuda söylemeden geçemeyeceğim; kalitesiz bir gitarı modifiye etmek nekadar doğrudur bilemem.