jamshit demiş ki:
insomnia çalmışsınız,güldüm arkadaşlar yani neden bu kadar net etkileniyorsunuz.Çirkef en azından kendine ait bi tarzı olan,yaptıkları müziği kendi kitlesine iyi bi şekilde taşıyan bi gruptu.insomnia makine'nin 2-3 yıldır çaldığı bi şarkı ve kendi kitlesini baya mutlu eden bir tarzı var.neden onları bu şekilde takip yolunu seçiyorsunuz?o şarkı onlara mı ait bize çalmak yasak mı derseniz eğer şunu diyorum tabiki de değil ama zamanında ''-bu ne lan playback yapıo bunlar'' diyordunuz ben biliyorum(sample ne demek bilinmiyordu çünkü) şimdi de orda burda makinevari olmuş gruplar görüyorum.makine yi izleye izleye sample öğrendiniz arkadaşım ya🙂
kendiniz olun lütfen çok daha iyiydi eski çirkef..
"bu ne lan playback yapıo bunlar" gibi bir cümle kurmadığıma eminim, sample teknolojisini belki sen makineyle birlikte farketmiş olabilirsin ki baya geç kalmışsın, asıl sahnede kullanılan sample ve playback arasındaki bağı nasıl kurdun onu pek anlayamadım, herneyse üslubunu biraz daha düzeltirsen de sevinirim
şimdi en başta belirtmek isterim ki şu anda çirkef grubunun herhangi bir tarzı yoktur, çirkef denilen proje bir bar grubudur ve amacı dinleyicilerini eğlendirmektir, bu bizim hazırlık aşamamızdır, 2-3 mesaj önce gitaristimiz çağdaşın dediği gibi tarz oluşturmak o kadar kolay bir şey değildir. herneyse bunu burada anlatmak zor çünkü önce bizim sahne dışındaki müzikal bakış açımızı, ne dinlediğimizi, bilmen gerekir ve bunun için hepimizi ayrı ayrı tanıman gerekir.
insomnia sevdiğimiz bir şarkı ve bildiğim kadarıyla artık makine bu şarkıyı çalmıyor, bizde yapmaya karar verdik, makineden etkilenme gibi bir durum söz konusu değildir, zaten çirkef ve makine müzik tercihleri olarak farketmişsindir ki farklı kulvarlarda yürümektedir ve genelde şarkı terchilerimiz pek kesişmez, makinenin sample'ı ilk olarak bornova'da kullandığı doğrudur, ancak şu anda birçok profesyonel grupta görebileceğin bir araçtır laptop, yani "makine ilk defa kullandı diye başka hiçbir grup sample kullanamaz" gibi bir mantığı benimseyebilmene inanmak gelmiyor içimden, sample çok uzun yıllardır türkiye dışında zaten hep kullanılmaktaydı, bugün çirkef grubuna bir dj eklesek, ve bundan sonra onunla sahne alsak, bizden sonra türkiye müzik endüstrisindeki diğer gruplar bunu kullandığında çirkef'i mi taklit yada takip ediyor olacak? bunu bu yüzden bu şekilde algılamak pek mantıklı gelmiyor bana, umarım anlatabilmişimdir
bizim adımıza kararlar vermeden önce bir gün bizim programı baştan sona dinlemeni ve bizi daha farklı bir perspektif ile eleştirmeni dilerim, iyi günler