Comfortably Numb 2. Solo Girişimi

Yaklaşık 9 aylık deneyimimle Comfortably Numb 2. solosunu öğrenme girişiminde bulundum. Kulağa gelen eksikliklerim neler? Söylerseniz çok mutlu olurum.

Eline sağlık severek dinlediğim,çaldığım ve benim için çok özel bir solodur.

Backing track altyapısı ile çalsan daha güzel olurdu sanki,sonlarda biraz kaçan metronom harici emek verilmiş,temiz.

Eline sağlık severek dinlediğim,çaldığım ve benim için çok özel bir solodur.

Backing track altyapısı ile çalsan daha güzel olurdu sanki,sonlarda biraz kaçan metronom harici emek verilmiş,temiz.
Arkada backing track açarak çalıyorum ama ona rağmen dediğiniz gibi bazı yerlerde zamanlamada sıkıntı yaşayıyorum. (Kayıt tuşuna bastığım an bir heyecan patlaması oluyor .d). Yorumunuz için teşekkür ederim.

9 aya göre bence hiç de fena değil. Bu soloyu solo yapan Gilmour'un muhteşem bendleridir. Ve sizin yaptığınız bendler kulağı tırmalamıyor pek. Sadece bendi yaptığınızda o notayı tutmanız gerekiyor, sizin bazı bendler sallantıda kalmış. Mesela hemen girişteki bend gibi. Hızlı pasajlarda da notalar tam duyulmuyor. O kısımlar biraz daha çalışılabilir. Vibrato meselesini de göz ardı etmezseniz 9 ayda muhteşem bir ilerleme yapmış olursunuz. Emeğinize sağlık.

İlk videonuza yazmıştım, oradaki sıkıntılar büyük ölçüde giderilmiş. Tebrik ederim. İlk videoya göre daha oturaklı çalmışsınız. 9 aya göre zaten gayet yeterli bu çalım. 👍

Dostum selam. Öncelikle ton müthiş cidden. Kullandığın program plugin vs yazarsan seviniriz. Soloların ilki çok daha güzel. 2de şarkı üstüne çaldığında zamanlamaların çok kaymış. Onun dışında eğer soloya göre yorum yapmamı istersen pes notalara indiğimizdeki kullandığımız pentatonic+chromatic notaları biraz daha temiz basmalısın. Bendleri daha net güvenli yapabilirsin.
Çoğu yerde çok erken girmişsin.
9 aylık çalışın bu ise eğer gitar çalışmayı bırakmaz ve yeterince de şanslıysan (tabi ki tarz seçmeden birçok grupta çalıp kendini göstermen gerek) çok çok iyi yerlere gelebilirsin.

Gilmourcuyuz🫱🏽‍🫲🏾

Oncelikle elinize saglik. Tek probleminiz tuse. 9 aydir calan kimsede Gilmour tusesi oturamaz zaten. Kaldi ki tusesi en saglam adamlardan biri. Sadece 3 notayla dunyalari yazabilecek bir adam.

Bir de bu tarz sololari calarken icinizden seslendirin. Sadece parmaklar calmasin.

Dostum selam. Öncelikle ton müthiş cidden. Kullandığın program plugin vs yazarsan seviniriz. Soloların ilki çok daha güzel. 2de şarkı üstüne çaldığında zamanlamaların çok kaymış. Onun dışında eğer soloya göre yorum yapmamı istersen pes notalara indiğimizdeki kullandığımız pentatonic+chromatic notaları biraz daha temiz basmalısın. Bendleri daha net güvenli yapabilirsin.
Çoğu yerde çok erken girmişsin.
9 aylık çalışın bu ise eğer gitar çalışmayı bırakmaz ve yeterince de şanslıysan (tabi ki tarz seçmeden birçok grupta çalıp kendini göstermen gerek) çok çok iyi yerlere gelebilirsin.

Gilmourcuyuz🫱🏽‍🫲🏾
Hocam ben Amlitube 5 kullanıyorum. Oldukça memnun kaldığım ve geniş communitysi sayesinde ton bulmakta zorlanmadığım bir uygulama. Kullandığım preset ise; David Gilmour - Comfortably Numb
Dediğiniz gibi yürüyüşleri daha temiz yapabilirim, bir yürüyüşte serçe parmağımı da kullanmak zorunda kalıyorum haliyle iyice zor hale geliyor. Ama düzelteceğim.
Estağfurullah hocam, kim nereye gelmişte biz gelelim😁. Gitar benim için bir hobi ve meslek edinmek gibi bir amacım yok, müzisyenlerin durumu belli malum 😁 😁

Sonuna kadar Gilmour Başkan.

Geri