Cort M600ü Nasıl Bilirsiniz?

Cort m600'e ağır diyorsan sana benim bas gitarı bir vereyim 😀 3 saat omzunda taşı sahnede 😀 tahmini 5,5 kg civarı 😀 Bastan sonra Yamaha Pac 611'im kuş tüyü gibi hafif geliyor 😀
Bir de 49 kilo olduğunuzu düşünün. 😀

Derdin hafiflikse Yamaha Rgxa2 modeline bakmanı öneririm. Kaliteden de ödün vermemiş olursun 😉
Evet hafif gitar araştırırken bu gitarı görmüştüm ama fiyat olarak şu an ulaşabileceğim bir yerde değil. 🙂

Bir de 49 kilo olduğunuzu düşünün. 😀

Bir şey olmaz yahu alışıyorsun, bende 60 kg'im. 1 ay ağrı çektim , sonra geçti 😀 Sırf ağırlığı yüzünden satma derim. Ama @AykanKK 'ında dediği gibi eğer hafif bir şey arıyor ve kaliteden ödün vermek istemiyorsan Yamaha Rgxa2'e bak derim. Gerek o seri elektrolar, gerekse bas gitarları özel dizayn ediliyor. Tondan kaybetmeden hafifletiliyor. Değişik bir tüp sistemleri var.

İyi diyorsunuz güzel diyorsunuz da ben düşerek 2 kolunu kırmış çantasını taşırken bile zorlanan türden bir insanım. 😀 Sizin kuvvetinizle benimki bir değil maalesef. Şimdilik ton açısından taviz vermek zorundayım inşallah seneye mezun olduğumda Fender alırım kendime. 😛

İyi diyorsunuz güzel diyorsunuz da ben düşerek 2 kolunu kırmış çantasını taşırken bile zorlanan türden bir insanım. 😀 Sizin kuvvetinizle benimki bir değil maalesef. Şimdilik ton açısından taviz vermek zorundayım inşallah seneye mezun olduğumda Fender alırım kendime. 😛
Ben de zayıf halimle haftada 2,3 kere şehrin bi ucundan diğer ucuna gitar+prosesör taşımış insanım.Etme,kıyma o gitara 😀

Cort Korenin en büyük markasıdır. Muhtemelen Ltd, Schecter vb Kore üretimlerini yapıyor. Yalnız şuan çindede üretiyor. M600 kore üretimini bulursanız kaçırmayın.

YANLIŞ.

Bahsettiğiniz firmaların Kore üretimlerini "World Musical Instruments" adındaki firma yapıyor. Kendisi adına satış yaptığı markası ise "Samick".

M600 22 Perdeli bir gitar, PRS Custom 22 modelinin amiyane tabirle "çakmasıdır", bu Yüzden de ton aralığı geniştir, çalımı rahattır. Kore üretiminin ikinci elini bulursan kaçırma derim.

Sevgiler..

ben de m600 kullanıyorum. Yalnız müzik zevkim pink floyd, camel gibi olduğu için gitardan pek hoşlanamadım. Gitarda iki emghz humbucker manyetik var. Bridge'e p90 ve neck'e de single manyetik taktırabilir miyim acaba? Yani humbucker havuzuna single nasıl takılır esas problem gibi. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

ben de m600 kullanıyorum. Yalnız müzik zevkim pink floyd, camel gibi olduğu için gitardan pek hoşlanamadım. Gitarda iki emghz humbucker manyetik var. Bridge'e p90 ve neck'e de single manyetik taktırabilir miyim acaba? Yani humbucker havuzuna single nasıl takılır esas problem gibi. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Humbucker boşluğunu single coil manyetiğe adapte eden adaptörler var onlardan bir tane edinebilirsiniz.
http://www.guitarfetish.com/assets/images/SS_C.jpg

Bendekinde duncan designed manyetikler var coil tap ile single oluyor. Eski seride bu özellik yok mu? Yoksa single olarak ayrılmış halini mi sevmiyorsunuz?

@Gizemon coil tap dediğiniz şey ne oluyor tam olarak. Volume düğmesinin yanındaki düğmenin özelligi mi oluyor

Eski dönem m600leri hatırlamıyorum ama o olabilir, bunun harici ton veya volume potansını yukarı çektiğinizde manyetikle single-coil olur. Emg HZ(kore) serisi manyetikleri kullandım o seviyede güzel manyetiklerdir ama daha coil-tapi keşfedemediyseniz bence manyetik modifikasyonuna yanaşmayın, çok erken, hayal kırıklığı muhtemel, çünkü olay manyetikte değil, amfiniz de çok önemli. Strat-vari bir ton için strat alder gövde daha verimli olacaktır. Ayrıca skalada değişiyor, 25.5"e çıkıyor.

P90 ve single coil takınca mucize yaratacağını düşünmeyin. Öyle bir dünya yok. Bence kullandığınız manyetikler yeterli. Sapa single coil, birşey gerekmeden takabilirsiniz ama ağaçta boşluk görünecektir. P90 bu gitara olmaz dog-ear soapbar takmanız gerek, onu bulmak ayrı bir sorun. Hadi buldun, bunu coil-tapi keşfedememiş ve muhtemelen gitar elektroniğinden anlamayan biri olarak luthiyere taktıracaksınız, o da bütün hepsi için size gitara yakın bir fiyat çıkartacak.

Geri