Norton_Antor demiş ki:x11'de maple top ve binded neck var.görüntüsü çok daha güzel ve maple top'tan dolayı tonu da daha parlak olmalı kanımca.daha tatminakr bir gitar yani.
vileshome demiş ki:temiz ise x11 derim.. güzel gözüküyor + fiyat/performans olarakda gayet iyi, nedenini kavriyamadığım şekilde inatla karşı çıkanlar var ama 300$ a alınacak bi ibanez x11 den iyi olmicaktır..
kim ne derse desin bence x11 misal bir ps4'den daha fiyalakı ve daha kullanışlı bi gitar.. x6 ile de aralarında sadece görüntü farkı varmış gibi duruyor..
Abi söylediğin şeye o kadar çok yazılacak şey var ki, şu anda bunları saymam imkansız 🙂 Genel olarak ton konusunda herkesin kendi zevkinden bahsediyor olduğunu söyleyebilirim ama bunun onun dışında kalan bazı şeyleri de var 🙂 Tek başına bir gitarın manyetiğinin çıkış seviyesinin aşırı düşük olması ki çok görülen birşeydir ucuz gitarlarda o gtarın tonunda kalitesizlik olarak gösterilebilir 🙂 Tabii ki her kötü olan şeye onu da seven birileri vardır deyip "neye göre kime göre kaliteli" diyebiliriz 🙂SiLeNoZ demiş ki:Benim anlamadığım gitarın tonlarını neye göre kime göre kalite. Hangi ekipmanla nasıl bir kalite oluyor. Ayrıca benim bildiğim tonlar anfiden efektten kaynaklanır. Gitar sadece renk verir. Farklı gitarları aynı aletlerle çalarsan çok fazla bir fark duymassın. Bilmiyorum 175 milyonluk gitarım da var 2000 dolarlık gitarımda ama anfi ve pedal dışında sadece ufak renk farkları var gibi.
Ben şahsen 6 aydan daha fazla bir süre x-6 ve x-9 kullandım, ikisni de konserlerde çaldım 🙂 Ve söylediklerimin arkasında duruyorum, bir ağacın sıkıştırılmış ufak parçacıklardan oluştuğunu anlamak için bakman yeterli 🙂 Aslına bakarsan benim x-6'nın "sunta klavyeli" olduğuna ben dikkat etmemiştim başka birisi dikkat edip söyledi, hatta bağlama çalan ve ağaç işleriyle uğraşan birisi söyledi 🙂rastansaga demiş ki:Dave Mustain ufak bir düzeltme. Sana kim söyledi bilmem ama X-6 nın sapı Maple dır yani akçaağaç. Ben şu ana kadar hiçbir Cort gitarda bahsettiğin gibi kötü ağaç kullanıldığını görmedim, duymadım.
Ayrıca X-6 nın kaliteden yoksun olup olmadığını ve gerçekten 6.aydan sonra kendini koyuverip vermediğini kullanan arkadaşlar yorumlarsa daha aydınlatıcı olur.
Şuna da bir göz at istersen:
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Cort/X_6-01.html
DaveMustaine_64 demiş ki:Ben şahsen 6 aydan daha fazla bir süre x-6 ve x-9 kullandım, ikisni de konserlerde çaldım 🙂 Ve söylediklerimin arkasında duruyorum, bir ağacın sıkıştırılmış ufak parçacıklardan oluştuğunu anlamak için bakman yeterli 🙂 Aslına bakarsan benim x-6'nın "sunta klavyeli" olduğuna ben dikkat etmemiştim başka birisi dikkat edip söyledi, hatta bağlama çalan ve ağaç işleriyle uğraşan birisi söyledi 🙂rastansaga demiş ki:Dave Mustain ufak bir düzeltme. Sana kim söyledi bilmem ama X-6 nın sapı Maple dır yani akçaağaç. Ben şu ana kadar hiçbir Cort gitarda bahsettiğin gibi kötü ağaç kullanıldığını görmedim, duymadım.
Ayrıca X-6 nın kaliteden yoksun olup olmadığını ve gerçekten 6.aydan sonra kendini koyuverip vermediğini kullanan arkadaşlar yorumlarsa daha aydınlatıcı olur.
Şuna da bir göz at istersen:
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Cort/X_6-01.html