rastansaga demiş ki:DaveMustaine_64 demiş ki:Ben şahsen 6 aydan daha fazla bir süre x-6 ve x-9 kullandım, ikisni de konserlerde çaldım 🙂 Ve söylediklerimin arkasında duruyorum, bir ağacın sıkıştırılmış ufak parçacıklardan oluştuğunu anlamak için bakman yeterli 🙂 Aslına bakarsan benim x-6'nın "sunta klavyeli" olduğuna ben dikkat etmemiştim başka birisi dikkat edip söyledi, hatta bağlama çalan ve ağaç işleriyle uğraşan birisi söyledi 🙂rastansaga demiş ki:Dave Mustain ufak bir düzeltme. Sana kim söyledi bilmem ama X-6 nın sapı Maple dır yani akçaağaç. Ben şu ana kadar hiçbir Cort gitarda bahsettiğin gibi kötü ağaç kullanıldığını görmedim, duymadım.
Ayrıca X-6 nın kaliteden yoksun olup olmadığını ve gerçekten 6.aydan sonra kendini koyuverip vermediğini kullanan arkadaşlar yorumlarsa daha aydınlatıcı olur.
Şuna da bir göz at istersen:
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Cort/X_6-01.html
Enteresan. Yani şu ağaç maple ın ta kendisi gibi görünüyor bana. Yanlışsam ağaçtan iyi anlayan arkadaşlar düzeltirse sevinirim. Sunta görmesem inanacağım ama..
Evet burdaki bariz maple 🙂 Ama benim bahsettiğim gitar kesinlikle böyle değildi ve o da x-6'ydı... Üretim yılı ile bile ilgili olabilir... Ayrıca cort'un her modelinde kaliteli ağaç kullandığına inanmıyorum, işçiliği fln bir kenara bırakırsak gitar dediğimiz şey esasen ağaçtan ibarettir. Çok kötü bir işçilik olmadığı süğrece ufak modifikasyonlarla ağacı güzel olan gitarla çok güzel şeyler yapılabilir.. Ama cort'un bütün modellerinde kalilteli ağaç kullanmak gibi bir olayı bence olamaz çünkü çook ucuz gitarları da var 🙂 x-2 gibi..