J
johnkerrylonger
heee şu mesele 😉
osxfang demiş ki:valla bence X-6 almalısın.. x-11 e vericeğin o kadar paraya iyi bi manyetik alıp yoluna devam edebilrsn..ben 4-5 aydır X-6 kullanıyorum.köprüye EMG 81 taktırdım..yemin ediyorum canavar oldu..şimdide aklımda Dimarzio YJM var orta manyetiğe onu sapada EMG 85 kısmetse.. yemede yanında yat derim..
SiLeNoZ demiş ki:Benim anlamadığım gitarın tonlarını neye göre kime göre kalite. Hangi ekipmanla nasıl bir kalite oluyor. Ayrıca benim bildiğim tonlar anfiden efektten kaynaklanır. Gitar sadece renk verir. Farklı gitarları aynı aletlerle çalarsan çok fazla bir fark duymassın. Bilmiyorum 175 milyonluk gitarım da var 2000 dolarlık gitarımda ama anfi ve pedal dışında sadece ufak renk farkları var gibi.
DaveMustaine_64 demiş ki:Ben sadece görüntü farkı var diyenlere nedense katılamayacağım, bana sorarsanız x-6 x-11den daha sonra tasarlanmış bir gitr ona benzeyip piyasada çok satması için yani 🙂
X-6 bence gayet kalite yoksunu bir alet, 6 ay sonra kendini koyvermeye başlıyor, gayet kötü bir köprüsü var. x-11 ise çok daha dayanıklı daha stabil bir alet. x-9 da öyle 🙂 Bence x-6 ile x-9 arasında bile çok fark var, ayrıca bildiğim kadarıyla x-9 ve x-11in gövdesi agaçları bildiğimiz ağaç ama x-6 ların klavyeleri sunta 😀
PS-4 kousuna da katılmıyorum, bir x-11'in bir ps-4ten bariz bir üstünlüğü olamaz bence, biraz kişisel bir şey yani ama bence ps-4 klavyesi daha rahat ve ton olarak da çok daha üstün x-11den 🙂 Cort x- serisi gitarların karakterlerini ben pek sevmiyorum 🙂
aslında bende bunu merak ediyorum ama mantıklı düşünecek olursak aktif manyetik gücünü pillden alıyor. buda amfiye gidecek olan akımda bi değişmeye neden olmaz diye düşünüyorum ama yinede bilen arkadaşlar varsa iyi olurhemprophenomania demiş ki:bir de şöyle bir durum var. bi gitara aktif ve pasif manyetikleri bir arada takıyoruz. bu manyetiklerin çıkış güçleri farklı olacak bu yüzden potanslarda bi uyumsuzluk olmaz mı? aktifler genelde daha yüksek çıkışlı olurlar. yani böyle bir durumda aktif manyetiği normal kullanırken pasife geçtiğimizde çıkış gücü düşük olduğu için bu manyetikten ses alamama gibi bi risk bile var kanaatimce.