Merhabalar, cubase'de bir şarkı kaydettikten sonra her bir kanalın ses fader'ının kırmızı bölgeye (6 db ve üstü sanırsam) gelmediğini kontrol ediyorum ve toplam sesinde sınırlar içinde kalmasını gözetiyorum. Şarkıyı export ettiğimde doğal olarak hiçbir cızırtı - clipping almıyorum. Fakat genel ses seviyesi piyasa albümlerinden daha düşük oluyor, compressor le veya manual olarak master automation la sesi açarsam da cızırtı almaya başlıyorum özellikle küçük kulaklıklarda (büyük hacimli hoparlörlerde hissedilmeyebiliyor). Özellikle bi kaç albümde rastladığım gayet yükses ses seviyelerini clipping olmaksızın nasıl elde ettiklerini merak ediyorum. Bunu sağlayan bir plug-in varmıdır? Gerçi fiziksel bir olaymış gibi hissediyorum, sesi ister plug-in le isterse manual olarak artırayım, her halükarda db seviyeleri nedeniyle clipping yaparmış gibi geliyor bana (bilgisizliğimden olsa gerek, sadece bir his).
Bahsettiğim konu bir donanım sonucumudur yoksa bunu becerebilecek plug-in ler veya başka çözümler varmıdır ?
Teşekkürler...
Not: Umarım başka bir yerlerde kaçırmamışımdır benzer bir sorunun cevabını, incelemeye çalıştım başlıkları...
Bahsettiğim konu bir donanım sonucumudur yoksa bunu becerebilecek plug-in ler veya başka çözümler varmıdır ?
Teşekkürler...
Not: Umarım başka bir yerlerde kaçırmamışımdır benzer bir sorunun cevabını, incelemeye çalıştım başlıkları...