stratman demiş ki:😀 😀 😀
Barlo,
Stratların disko dönemindeki üstünlüğü hakkındaki görüşlerini bir açıkladın, ortalık toz duman oldu ( bu dizin için konuşmuyorum sadece). Gerçi bariz bir yanlış anlama olduğu otrada ama..Millet "strat disko gitarıdır, ancak kokocambo türü parçalar çalınır, zinhar alınmaya" gibilerinden yazılar yollamaya başladı...Kıvılcım Müzik filan dava açacak " bu adam yüzünden strat satışları dip yaptı" diye neredeyse 😀 ..Herkes stratlar ile anca disko müziği yapılır başka bi halta yaramaz şeklinde anlamış sanırım 😀
Disko ( 70'lerden bahsediyorum, "hot chocholate""chic" filan gibi gruplar-mesela "freak out" isimli parçanın riffi çok meşhurdur-...ve daha sonra Madonna'nın merhum prodüktör Nile Rodgers'ın yaptıkları vs.) derken neyin kastedildiğini biraz düşünelim ve araştıralım arkadaşlar tamam mı?? Ondan sonra tavsiye vermeye başlayalım...Aynı dönemde strat kullanarak canavar işler çıkarmış olan bir sürü blues ve rock gitaristini (yukarıda adları var tekrar etmeyeyim) hemen siliyor millet...neyse daha yazmayayım.
aaaaaaaaaaaaahhh, freak out!
Stratman
Aynen yani, Le Freak Le Chick yani! 😆 Bir de Everyboyd was kung fu fighting de favorilerim arasinda. 😉
Strat'in nelere muktedir oldugunu (bol telli calindiginda) gormek icin SRV'nin konserdeki performansini bir dinleyin. Ama iste dert de orada, o calis stili normal tek tel ile harala gurele calma stili degil iste. Klaveyi tam olarak kavrayip (icinizden simdi cogu shreddercilar aaa bu yanlis tutus diyordur biliyorum 😆 ama degil dogru tutus o!!!) alttan ustten bir cok teli vurup seslerini kesmeyip devam ettirere calma olayi.
B 8)