5.1.2016'da rahat duramamam ile başlayan gitar arayışları bugün "4.4.2017" sonlandı. Birkaç saat önce sapım geldi. İşçiliği benim pek hoşuma gitti ancak 1e1 Jackson headstocka sahip değil, en üstteki kısa kenar normal saplara göre 1 cm kadar daha genişten kesilmiş muhtemelen yasal olaylarla uğraşmamak için ancak en ufak şekilde rahatsız etmedi beni, derdim bi replika yapmak değildi sonuçta (Made in USA yazan waterslide Jackson logosu da aldım o ayrı mevzu
😀 )
Şu anda gitarın boyanması ve donanımın takılması kaldı geriye, sınavlardan pek vakit bulamadığım için birkaç hafta oyalayacak beni gibi duruyor hiç yoksa, ancak elimdeki parçaların görsellerini bırakayım merak eden arkadaşlar için.
Bunun dışında amerikadan sipariş konusuna gelecek olursak;
www.amerikadanalisveris.com adlı siteyi kullandım. Siteye üye olduğunuz andan itibaren alışveriş yapabiliyorsunuz. Kişisel bilgiler ve adresinizi girdikten sonra size amerika üzerinde bir adres veriyorlar. Buradan sonra yapabileceğiniz 2 şey var.
1. olarak amerikadan alışveriş yapıp adres ve telefon bilgilerinize sistemin size verdiği adres bilgisini girmek
2. olarak "Benim için satın al" özelliğini kullanmak. Ben bunu tercih ettim, almak istediğiniz ürünün linkini ve özelliklerini girdikten sonra 1 gün bekliyorsunuz, onay alırsa ürün size satın alacakları fiyatı da bildiriyorlar, mesela aldığım sap 49 dolardı ve sadece amerika içi gönderim yapıyordu, dışarıdaki birkaç ülkeye de 90 dolara yolluyordu. Bu site ise bana 55 dolara alacaklarını bildirdi, baktığımda 6 dolar da kargo görünüyordu, yani herhangi bir kar göremedim. Sonrasında ödemeyi paypal ile yaptım (bu kısımları anlatmıyorum başıma iş almamak için
😀 ) ancak siz kredi kartınızı da kullanabilirsiniz.
Ertesi gün "Tamamlandı" sekmesine düştü siparişim, bu da satın alma işleminin tamamlandığını söylüyordu. Yaklaşık 3-5 iş günü sonra "Posta kutum" kısmında ürünüm göründü. Ardından geçtiğimiz cuma günü sanal kartım ile (bu sefer paypal değil) 48 $ kargo ödeyerek (55$ sap 15$ 2 logo 43$sapın kargosu ancak paket birleştirme yaptığım için üstüne 5$ daha koyarak 48$) bugün (salı - 3. iş günü) kapıma kadar geldi. Yani düşününce Türkiye'ye gönderim yaptırsam imkan olsa 90$sap hiç yoksa yine 20-30$ kargo ve son düzenlemeler sağolsun bir de gümrük vergisiyle çok daha pahalıya alabilirdim.
Kesinlikle dev ucuza gelen bir yol değil ancak burada bulamadığınız birşeyi elde etmek için normal bir hepsiburada alışverişinden farksız şekilde gerçekleştirebileceğiniz bir yol.