bamya demiş ki:
Öncelikle nereden başlıyacağımı bilmemekle beraber kendimi bir yerden söze girmek zorun hissediyorum.
Bir kere sizi daha önce dinleme fırsatını bulamamıştım.Bu uludağ üni. şenliklerine katıldığınızı biliyorum fakat orada da Tuşe grubunu izleyemedim.Fakat zaten yazacağım eleştiriler Tuşe grubuyla ilgili olmadığından Tuşe'yi izleyip izlememem pek önemli değil bu noktada.
Bijen ismini ilk defa duyuyorum.Başlığı gördüğüm zaman ''Vay be!Türkiye'de elec. altyapıyla Fushion ı birleştiren bir gitarist varmış'' diye içimden geçirip balıklama daldım.Fakat ilk satırları okumaya başladığımda hayal kırıklığı da başladı.
Bijen kardeş,bir kere senin tanımam etmem,sadece videonu indirip izledim ve sana şu soruyu soruyorum : Bir insan,bir müzisyen öncesinde blues'u,daha sonra jazzı bitirmeden nasıl fushion a geçebilir?Gerçekten merak ediyorum.
İkinci ve daha da önemli sorum : Bir insan nota,armoni bilmeden nasıl fushion gibi insanların yapmak için senelerini verip teknik bilgi öğrendiği ve akabinde bu tarza geçmeye kendilerini hazır hissettiği bir müziği yapabilir?
Eğer ben yaparım diyorsan amenna(ki mümkün değil.Yaparım ederim dersen parçaya klasik blues başlarsın frijın(nasıl yazıldığını bilmiyorum,yani hicaz)devam edersin örnek : video).
Hızlı çalıyosun eyvallah.Zaten o konuda hiç birşey söylemeye gerek yok.Hızın ortada.Fakat hız kadar emprovize çalmak(yani doğaç takılırken köşeleri iyi oturtmak) hızlı çalmaktan çok daha zor ve emek isteyen bir iştir.Ki bana kalırsa gözlemlediğim kadarıyla emprovize olayı sende baya bir zayıf.Emprovize de bend ler çok önemlidir.Fakat gördüğüm kadarıyla bendlerini de yanlış yerlerde(bu benim yorumumdur.bir çok gitaristin videosuna sahip ve bir çok iyi gitaristi canlı dinlemiş bir insan olarak kişisel yorumumdur)yapmışsın.
Bunu da geçtim.Hızlı çalışıyorsun tekrar söylüyorum.Fakat duygu bağlamında bana hiç birşey vermedi.Hızlı gidicem diye çok yanlış ses basmışsın ki bu müzikal olarak hızdan kat kat önemlidir.
Benim eleştirilerim bunlar.Dediğim gibi hepsi kişisel eleştirilerimdir.Seni tanımıyorum ve seninle hiç bir sorunum olamaz.Sadece gördüklerimi yazdım.Başarılar diliyorum.Kolay gelsin.
Birincisi kalıba uymayan yanlış nota basmışda burda 6 sayfa bende dahil hiçbir adamın kulagına nasıl batmamış
🙂 Benim kulağımı rahatsız eden hiçbirşey yok şimdi bu yazı üzerine tekrar açtım izledim
🙂
Bu iş böyle adım adım matamatik gibi önce blues u bitir sonra jazz ı bitir falan şeklindemiymiş ilk defa duyuyorum
🙂 ozaman dünyada hiç fushion yapan adam yok heralde
🙂 blues u yiyip bitirmek için herhalde bi 15 yıl vermek gerekir.Jazz müzik ustalarına baksan hepsi 55 yaşlarını buldugunu işi yiyip bitirmiş hale gelmişler.90 yaşında falanmu fushion dediğin zımbırtı yapılabilir anca ? Ayrıca sen
FusHion demişsin fakat başlıkta
Fusion yazıyor.Ayrıca Fusion kelime anlamı erime , kaynaşma , birleşmedir.Ve ben bu başlıkta Fusion kelimesini birkaç tarzı iç içe karıştırdıgı için kullandıgını düşünüyorum.Yani electronik alt yapı ile rock gitar'ı birleştirmek , kaynaştırmak, yani fusion etmek
🙂
Birde duygu bağlamında hiçbirşey yok demişsin , bu göreceli bir kavram.Yani Symphony-X gitaristi Romeo ' nun sololarında ben öyle kendimden geçmem ama zevk alarak dinlerim.Yani iş biraz tekniğede dayalı oldugu için duygu deyince illaki melankoli illaki hüzünlü bişeyler aramak gerekmiyor
🙂
Bunlarda benim fikirlerim
🙂 Bijen abimide tebrik etmemiştim Ogün Sanlısoy olayı için tebrik ederim abim helal olsun
🙂 En kısa zamanda izlicem ordada
🙂 Kolay gelsin , saygılar