dadario tellerin yarattığı sorun

Daddariolar gercekten kısa kullanım icin iyi.
Elixir denemedim.
Ernie ballar 4-5 gün günde 1-2 saat kullanımdan sonra ilk parlaklığını bayağı kaybediyor.Sonra kararıyor.
Ayda 1 ernie ball takıyorum.Gayet memnunum fretlerde bariz bir erime yok.Fakat yılda 1 kere fret traşlaması gerekir diyor luthierler.
Bu arada ankarada 09 ernie ball bitmiş.10 liraya pandan alıyordum kalmamış :S
Planet 15 e satıyor :Z

ernie ball 0.10 taktım bende çok hoşuma gitti... Bir öncekide 0.9 ernie ball'dı. Evet çabuk kararıyor gerçekten... Ancak kararıp eskiyene kadar tonu çok güzel...

Ton olarak sizle aynı düşüncede değilim malesef.
Niye derseniz daddariolar tonalite acısından daha iyi.Fakat 1hafta sonra değiştirmezsem kararıp sertleşiyorlar..

dadario dan daha iyi diye aldığım ernie ball kullanıyorum gayet memnunum, ellerim çok terlediği zaman planet waves tel temizleyici ile siliyorum 2-3 haftadır kararma falan da olmadı hiç. Böyle giderse bana en az 2-3 ay gider bu teller. Ayrıca dadariodan ucuz değil daha pahalı (mydukkan da)

Valla ben her marka teli denedim vaktiyle. Daddario ve Earnie Ball favorim. Bol konser verip çok para kazanırsam Elixir alırım ama ne kadar gerek var tartışılır.

Earnie ball ve dean markley aldım bundan yaklaşık 2 ay önce, araya başıma birkaç kez talihsiz olaylar geldi. Parmaklarımın kesilmesi, elde yaralanmalar ve tırnak kopması gibi yani gitarı aşırı çalamadım... Esas konuya gelicek olursak gitarı çaldığım zaman zarfı içerisinde, çalmadan önce rahatlık olması açısından genelde limon yağıyla telleri ve sapın arkasını öylesine bir silerim, çaldıktan sonrada aynı şekilde. Tellerde hala pek bir kararma sözkonusu değil, taze kesilen parmağım düzelince yeni bir tel daha alacağım buda yine earnie ball yada dean markley olacak ucuza bulursamda elixir.

Tellerin uzun süre kullanımı tabiki tonun yitirilmesinde büyük bir etkisi var ancak benim sorunum tellerin karardıkça fretleri daha çok yemesi. Yani gün geliyor her hafta tel değiştiririz ama gün geliyor çok daha uzun zamana sarkabiliyor. İşte bu yüzden, denemeler sonucunda earnie ball ve dean markley beğenimi kazandı. Denemenizi tavsiye ederim dean markley ide.

smtzdmr demiş ki:
Earnie ball ve dean markley aldım bundan yaklaşık 2 ay önce, araya başıma birkaç kez talihsiz olaylar geldi. Parmaklarımın kesilmesi, elde yaralanmalar ve tırnak kopması gibi yani gitarı aşırı çalamadım... Esas konuya gelicek olursak gitarı çaldığım zaman zarfı içerisinde, çalmadan önce rahatlık olması açısından genelde limon yağıyla telleri ve sapın arkasını öylesine bir silerim, çaldıktan sonrada aynı şekilde. Tellerde hala pek bir kararma sözkonusu değil, taze kesilen parmağım düzelince yeni bir tel daha alacağım buda yine earnie ball yada dean markley olacak ucuza bulursamda elixir.

Tellerin uzun süre kullanımı tabiki tonun yitirilmesinde büyük bir etkisi var ancak benim sorunum tellerin karardıkça fretleri daha çok yemesi. Yani gün geliyor her hafta tel değiştiririz ama gün geliyor çok daha uzun zamana sarkabiliyor. İşte bu yüzden, denemeler sonucunda earnie ball ve dean markley beğenimi kazandı. Denemenizi tavsiye ederim dean markley ide.
Bi cort gitarım vardı 2 yılda 1 kere tel değiştirdim 😀 ilk fretin %30 u gitmişti.. Ezik vardı hatta bide 🙂
tel değişimi fretlerin sağlığı acısından bence cok önemli..

Atalay demiş ki:
hangi ağaçtır senin klavye bilmem ama gül ağacına 5-6 ayda birden fazla limon yağı tavsiye edilmiyor. senin klavye ne durumda ? 😛
Gül ağacı 🙂 Sapa uyguluyorum ustam yani arka tarafa tuşeye değil, zaten klavyeye uygulasamda(sık yapmadığım birşey) sadece limon yağıyla hafif nemlendirilmiş bezle öylesine siliyorum, aynı şekilde sapın arkasınada. Pehlivan değil canım gitar sonuçta 😀 Amacım tellerin temizliği ve sapta elimin daha rahat hareket etmesi. Başka türlü gıcır gıcır oluyor(mobilyalarda sevilen bişi 🙂 ) ve rahatsız oluyorum.

Geri