Daha güzel metal tonları nasıl alınır?

Merhabalar,

şu videodaki iki ton arasındaki asıl farklar ne ne yapılırsa ilk halden diğer hale dönüştürülebilir
ekipmanlar:ses kartı,bias fx ve türevi yazılımlar,ltd flying v

Belki EQ ayarlarını yapmayı bilmekle alakalı olabilir çok aşırı metal çalan bir insan değilim ama elimde Humbucker'lı gitar var bir tadını çıkarayım dediğim zaman gürültüden kulaklarım gidiyor malum bir de kulaklıkla çalıyorum çok rezil rüsva bir şey olup çıkıyorum. Yani çok amfi sesi değişik gelmedi ya EQ ya da pedal farkından falan bahsetmek istemiş bence.
EQ dediğim amfinin üstünde ki Tiz, bas ve mid ayarları değil işin içinde onlar da var evet ama benim bahsettiğim EQ hani 6 tane farklı frekans oluyor onu ayarlıyorsun ondan bahsediyorum.

Bir de şu var, evde güzel gelen ton stüdyoda, barda vs çalıyorsanız davul ve basın yanında cızır cızır hiç duyulmayan bir şey haline gelebilir. O yüzden saf duyduğunuzu değil mix içerisinde (backingtrack bile çalıyorsanız) kulağınıza güzel gelen tonu arayın bence.

Bir de şu var, evde güzel gelen ton stüdyoda, barda vs çalıyorsanız davul ve basın yanında cızır cızır hiç duyulmayan bir şey haline gelebilir. O yüzden saf duyduğunuzu değil mix içerisinde (backingtrack bile çalıyorsanız) kulağınıza güzel gelen tonu arayın bence.
Evet bu da doğru. Bence gitar tonunun beginner veya professional farkı yoktur en azından videoda bahsedilen Beginner tonda gayet güzel geliyor.

Hocam iki video arasındaki en büyük fark gain. ilk videoda bütün gaini ve od pedaldan tonu fullemiș. Aslında espri yapıyor yeni bașlarken her șeyi full yapar çalardık diye ama adamın tușesi iyi olunca bir de mixlenince ilk tone da güzel duyuluyor aslında.

Eğer ikinci videodaki gibi bir ton aranıyor ise önce Lamb Of God akort pozisyonu alınmalı. Çok etkisi var çünkü. Standart akort pozisyonu ile denemeyin bunları. Daha sonra așağıdaki videodan esinlenilebilinir. Ama unutmamak lazım bu videolarda mastering var. Eq ile biraz oynayıp denemek lazım aynısına ulașmak için.

Bias fxde bahsettiğiniz eq ayarlarını yapabildiğimiz pedallar ya da racklar var onları kurcaladım biraz noise gate ile oynadım büyük gelişme var ama hala istediğim değişim yok biraz daha nokta atışı tavsiyeler lazım

Hocam iki video arasındaki en büyük fark gain. ilk videoda bütün gaini ve od pedaldan tonu fullemiș. Aslında espri yapıyor yeni bașlarken her șeyi full yapar çalardık diye ama adamın tușesi iyi olunca bir de mixlenince ilk tone da güzel duyuluyor aslında.

Eğer ikinci videodaki gibi bir ton aranıyor ise önce Lamb Of God akort pozisyonu alınmalı. Çok etkisi var çünkü. Standart akort pozisyonu ile denemeyin bunları. Daha sonra așağıdaki videodan esinlenilebilinir. Ama unutmamak lazım bu videolarda mastering var. Eq ile biraz oynayıp denemek lazım aynısına ulașmak için.

bu yoruma katılıyorum ben de. Aynı zamanda daha güçlü ve nasıl desem daha incemsi tonlar elde etmek için treble ayarlarıyla da oynayabilirsin.

Bias fxde bahsettiğiniz eq ayarlarını yapabildiğimiz pedallar ya da racklar var onları kurcaladım biraz noise gate ile oynadım büyük gelişme var ama hala istediğim değişim yok biraz daha nokta atışı tavsiyeler lazım

Ne istediğinizi tahmin edemeyiz 🙂

Basit șekilde șunu söyleyeyim. Bir zincir olușturmanız gerek. Bias ile alakasız söylüyorum bunları.

Noisegate - Overdrive - Amfi - Kabin - Reverb(Delay) - EQ

Genelde kullanacağınız ekipmanlar bu dizilimde olmalı. Ses kartınız üzerinden gain çok açılmaması gerekir. Ses kartlarında genelde gain üzerinde kırmızı ıșık olur. Kırmızı ıșığı gördüğünüz anda durun. Ya Allah diyip fullemeyin gaini. Gitarınızda aktif manyetik var ise plug-in input ayarından gitar giriș seviyesini biraz kısabilirsiniz. Amfinin gain ayarları önemlidir. Fullemeye gerek yok. Amfinin önüne koyduğunuz pedal tonunuzu güçlendirir. Ama pedal üzerinde ton ve gain ayarlarını kendi istediğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Kișisel yorumum; bu ișin en önemli kısmı IR'dir. %60'ı olabilir.

Referans almak için istediğiniz gitar tonunun yanina bias fx yazıp malum video sitesinde aratın. Çok video var. Biz de oralardan öğreniyoruz zembille inmiyor.

Geri