Davul başlı başına, çok büyük bir vibrasyon kaynağı. Tamamen kesmek istiyorsan çok ciddi bir yalıtım şart.
Bunun için işin eğlileriyle konuşmak en iyisi. Etrafta dolu ısı yalıtımı, çatı onarımı yapan yerler var birine gir ve derdini anlat yapabileceğin yatırımıda anlat onlar yardımcı olurlar. Yer için kullanılacak en iyi malzeme İzocam'ın taş yünü; bir yüzü sert (en az alçıpan kadar) yani üzerinde yürüyebilirsin. Duvarlar ve tavan içinse kalınlığı 2.5 cm den başlayan bir yüzü cam tülü bir yüzü akrilen olan akustik yalıtım amaçlı kullanılan malzemeler var onlarda işini görür yada en iyisi cam yünü.
Ses, elektrik gibi nerden kaçak bulursa yürür gider, bütün bir odayı süper bir şeklide yalıtırsın ama kapı yada pencerede kullandığın konstrüksiyon dandiktir (tek camdır, eskidir) hiç bir işe yaramaz o yüzden dikkat etmek gerek. Paldır küldür davul çalmak için elbet çok ciddi bir yalıtım gerekiyor ki o da ciddi bir yatırım zaten davulu susturabiliyorsan, içeri sok orkestrayı çalsınlar 🙂
Evde davul çalanlar var tanıdığım, ya müştemilat bir yerde oturuyorlar, ya davul çalmak için 3-5 arkadaş birleşip köhne ve boş evleri kiralıyorlar yada alıyorlar elektro-davulu atıyorlar sesleri kulaklığı takıyorlar ve kendilerinden geçiyorlar.