Deep Inside (Doom Death) - Ankara

yorumlar için teşekkürler fahricim....

bu arada tekrar belirtelim mars yapım tarafından b stüdyolarında yapıldı bu kayıt...ayrıca bi önceki sayfada kaldı bir daha teşekkürlerimiz iletelim;

başta Uğur abi ve Atalay abi olmak üzere tüm mars çalışanlarına ve Oktay Fıstığa derinden sevgiler ve teşekkürler....

sound gayet hoş. Fahri'nin aksine ben tempo değişimlerini sevdim.. illa muhalefet olacağım ya 🙂 devamını bekliyorum beyler ..ellerinize sağlık

DeadLead demiş ki:
Yeni kaydınız hayırlı olsun kardeşlerim. Ozellikle Alpay, bunun için nekadar caba sarfettigini biliyorum. Umarım cok daha iyileri olcaktır. Parcada tek gariplilik olarak gorudugum şey cok fazla tempo değişimi olması, bu da parçayı dinleyenlerde biyerde bi eksiklik yada calımda hata var hissi oluşturuyor. Onundışında herşey gayet güzel. Daha fazlasıda gelicektir eminim. Yolunuz acık olsun..

Selam

Kaydınızı henüz bir kere dinleyebildim ve yukarıdaki yoruma katılıyorum.
Sound ve kayıt güzel olmuş, elinize sağlık.
Daha detaylı yorum yapmak için birkaç defa daha dinlemem gerekecek.

MG

merhaba arkadaşlar isminizi bi arkadaştan duydum google dan aratınca size ulaştım =))
öncelikle çok başarılı olmanızı diliorum sonrada
sizden bi ricam war başka bi forumda moderatörüm eğer sizde
isterseniz ordada sesinizi duyurmak isterim 😀

beyler ellerinize sağlık.kayıta güzel iyide çalmışsınız. tek diyeceğim distortion gitarlar girdikten sonraki bölümler öncesine göre biraz dengesiz ve düzenleme hataları var . tek bir beste gibi algılayamıyor insan. şarkıyı gereğinden çok partisyonlar taşıyor gibi .güzeller ama tam birleşmemişler hissi var. bunun sebebinin zamanla birikmiş melodilerin ilk bestede hemen ortaya cıkmak istemelerinden oldugunu düşündüm. bu yüzden yeniden düzenleme veya bundan sonraki bestelerde cok daha iyi olacağı kanaatindeyim. ilk beste için çok iyi iş diyorum. beyler ellerinize tekrar sağlık devam geldiğinde daha keyifli olacağı şimdiden görünüyor.

melodiler güzel özellikle solo kısmı çok başarılı ancak sürekli metronom değişiklikleri benim de biraz garibime gitti ve bazı yerlerde yanlış çalmışlar hissi uyandıran yerler var fahri'nin dediği gibi ki hala da düşünüyorum acaba yanlış mı diye 😉
vokalin coştuğu bir iki yerde de zorlanma ve hafif detonelik kulağıma çarptı ...
sonuç olarak beste güzel melodiler güzel düzenleme, geçişler vs.. biraz problemli diğer bestelerde çok daha güzel şeyler çıkacaktır ....

Gelen "BÜTÜN" yorumlar için tesekkür ederiz .. Belirtmek istedigimiz bi kaç nokta var .. Sonuçta bu kayit kanal kayit yanlis bir çalim söz konusu degil .. Vokallerde de hicbir duzeltme ve tune efekti kullanilmamistir ..

Ayrica gariplik olayida parcanin havasiyla alakali . Garip gelmesi cok hosumuza gitti acikcasi 😀 😀 :twisted:

Saygilar .. Tesekkürler ...

kayıt için emek harcayan grup arkadaşlarım alpay ve kadircana çok teşekür ediyorum.Mars yapım ve oktay a da katkılarından dolayı teşekürler..devamı gelicek bestelerin..saygılar...

My List'te Daylight Dies'ların arasına koymuşum parçayı (tiring flames), şarkı birden başlayınca yerimden kalktım. Gerçekten yurtdışına açılması gereken bir doom grubusunuz. Sizi bundan sonra kesinlikle çok sıkı takip edeceğim.

Tekrar selam

Şarkıyı birkaç defa daha dinledim.
İlk besteniz olduğunu da yeni öğrendim.

Kişisel beğenilerimi kenara bırakarak kendi tarzında değerlendirdiğimde bence ilk beste için gayet başarılı.

Özellikle girişteki bol reverblü davul ve tema çok hoşuma gitti.
Ardından gelen gitarlar tarzınıza çok uygun. Sert ve hırçın.

Parçada ikinci aşamaya geçildiğinde öyle bir metronomdan giriliyor ki başta bir dalgalanma hissi yaratıyor.
Bunun sebebi şarkının sonunda daha fazla hissedilen gitar-davul senkronizasyonuyla da ilgili olabilir, tam çözemedim.

Sonraki vuruş (beat) değişimleri son bölüm hariç o kadar da garip gelmiyor.
Son bölümde yanlış duymadıysam bazı senkronizasyon sorunları olmuş. Bunun kayıtla ilgili olabileceğini düşünüyorum.

Bazen kanal kayıtta "latency" denilen gecikmeler ufak da olsa hızlı tempolarda sıkıntı yaratabiliyor. Belki de ben yanlış duymuşumdur.

Parçadaki bölüm sayısı çok fazla ama bunun tercih meselesi olduğunu biliyorum.
Power ya da progressive metal gruplarında (çok dinlediğim bir tarz olmasa da "Images&Words" çıktığından beri DT'yi takip ederim) sıkça kullanıldığını biliyorum tempo ya da "beat" değişikliklerinin.
Açıkçası beni yoruyor bu kadar tema vs. yi takip etmek. Kafam basmıyor yani 😀

Solo gerçekten tane tane ve gayet başarılı olmuş.
Gitarların performansı oldukça yüksek.

Bas gitar benim çok önemsediğim bir enstruman ancak müzik tarzından dolayı basçıların genelde gitarları tonik notadan takip etmekten ve unison yapmaktan fazla bir şansı kalmıyor metal çalarken.
O nedenle eleştiri olarak algılanmasın ama ben daha çok Iron Maiden, WASP veya Dream Theater gibi gruplardaki bas kullanımını tercih ediyorum.
Tabii bunlar kişisel şeyler.

Davulcunuz gayet iyi çalmış.

Vokal işini iyi yapmış sanırım ama ben bu şekilde yapılan vokali pek sevemiyorum. Sözleri takip etmek bir yana, ne olup bittiğini bile bir yerden sonra algılayamıyorum.
Saygı duyarım o ayrı 🙂

Sonuç olarak bence gayet başarılı bir "ilk" olmuş.
Elinize sağlık. Yeni çalışmalarda çok daha iyilerini yapacağınıza kuşkum yok.

Başarılar
MG

Geri