bnde deja vu olayının açıklamasını bu olduğunu duymuştum,mantıklırainbow demiş ki:Konu ile ilgili üstteki tanımların doğruluğuna inanıyorum ben (6. his ve reenkarnasyon tartışılır).
Aynı şekilde bazen ilk kez gittiğimiz bir yere daha önce gelmiş, ilk kez gördüğümüz birini daha önce de görmüş gibi hissederiz kendimizi. O da görme duyusunu beyne ileten sinirler arasındaki çok ufak zaman farklılıklarından doğan bir histir.
bnde deja vu olayının açıklamasını bu olduğunu duymuştum,mantıklırainbow demiş ki:Konu ile ilgili üstteki tanımların doğruluğuna inanıyorum ben (6. his ve reenkarnasyon tartışılır).
Aynı şekilde bazen ilk kez gittiğimiz bir yere daha önce gelmiş, ilk kez gördüğümüz birini daha önce de görmüş gibi hissederiz kendimizi. O da görme duyusunu beyne ileten sinirler arasındaki çok ufak zaman farklılıklarından doğan bir histir.
Edna demiş ki:Deja vu'nun ne olduğuyla ilgili pek çok farklı açıklama vardır. Mesela, yorgunluk veya stres gibi sebeplerle bir görüntü, ses vb.nin öğrenilme (beyne giriş) anında fark edilmemesi ve bu nedenle ne kadar süredir beynin içinde bulunduğunun anlaşılamayıp geçmişe ait bir hatıra zannedilmesinden kaynaklandığı söylenir. Ayrıca beynin sağ ve sol loblarının işleyişi arasındaki zaman farkı, geçmişte görülmüş bir rüyanın hatırlanması .