Gecenlerde gazetenin birinde bir haber cikmis, Demir ile Sertab Amerikaya yerlesiyor diye. Boyle bir sey yok. Ama artik Istanbul'da oturmuyorum. Bodrum'a yerlestim. Konser, studyo, prova, roportaj, TV, vs oldukca Istanbul'a geliyorum. Buradaki plak sirketim ve menejerlik ofisim tabii ki hala aktif.
Bodrum'a 3 ayligina yeni bir album yazmak uzere gitmistik ama cok begenince boyle Bodrum tabanli bir hayatin olasaligini gorduk ve gerceklestirdik. Album bitti, Amerika hikayesi de oradan cikiyor zaten. Kayitlar icin Eylul 15 - Ekim 30 arasi ABD deyim. Albumde yer alacak muzisyenler sunlar: Dave Weckl davul, Kai Eckhart bas, Trilok Gurtu perkusyon, Mike Stern, Al Di Meola ve ben gitar, Tulug Tirpan ve Alan Pasqua piano, Sertab Erener ve ben vokal. Produktorlugu de Jay Newland ile paylasiyoruz. Bu isimleri merak ederseniz google'a yazin, oldukca genis capta bilgi bulacaksiniz. Bu album dunyada bir cok ulkede yayinlanacak, ve daha sonra da bu veya ayni captaki muzisyenlerle konserlerini calacagiz. Albumun tarzi muzisyenlerden de anlasilacagi gibi caz ve world caz.
Kasim'da dondugumde ise 1 ay tatilden sonra Aralik ve Ocak icin bir Turkiye turnesi planliyorum (bu turne DD turnesi, yukaridaki albumle bir ilgisi yok) Gonlumde yatan bu konserler icin benim butun sarkilari tekrar duzenleyip daha power, daha sert bir hale getirmek. Solo bolumlerini uzatip bol bol gitar calinacak duzenlemeler yapmak. Oyle bir calmali ki konserlerde iyice kopalim. Bu duzenlemeler icin dusundugum ekipman soyle: Modifiye Ibanez rg 570 (mavi emektar), Marshall kafa ve 2 adet 2x12 kabin, bad hoarsie 2 wah, boss digital delay. Cok net, en sade ve cig haliyle kokune kadar rock ve metal anlayacaginiz!!
Demir Demirkan
demirdemirkanfan.com dan alıntıdır...