Demir Demirkan

Demir Demirkan'ın yeni albümü: 'GERÇEK' Live - DVD

Demir Demirkan’ın “Gerçek” adını taşıyan yeni live DVD albümü Gerçek, 6 Mayıs Çarşamba günü tüm Türkiye'de piyasaya çıkıyor...

Sanatçının bu yeni DVD albümü piyasada parayla satılmayacak. Albüm
sadece Yüxexes'in 41'inci sayısıyla birlikte tüm severle ücretsiz olarak armağan edilecek...

Kopyas2Kopyassonhali2.webp

Rock müzik tarihinin en başarılı gitaristlerinden Demir Demirkan, canlı kayıtlardan oluşan yeni albümüyle geliyor. “Gerçek” adını taşıyan bu DVD albüm, müzik severlere Yüxexes Dergisi ile ücretsiz olarak armağan edilecek.

İzmir, Muğla, Denizli ve İzmit şehirlerinde, albümün DVD kayıtları için konserler veren Demir Demirkan’ın bu turnesi, 82 dakikalık bir canlı albüme dönüştü. Ses kayıtlarını Alp Turaç’ın gerçekleştirdiği bu DVD, Gönenç Uyanık yönetmenliğinde ve Ali Yorgancıoğlu prodüktörlüğünde tamamlandı.

Gerçek’te, Demir Demirkan’ın hit parçalarının yanı sıra daha önce sanatçının albümlerinde yer almamış iki parça yer alıyor. Yavuz Çetin’den “Cherokee” ve sözleri Aysel Gürel’e ait olup daha önce Sertab Erener’in seslendirmiş olduğu “Aşk” bu kez Demir Demirkan yorumlarıyla karşımızda.

Türkiye rock sahnesinin emektar isimleri, bu turnede Demir Demirkan’a eşlik ettiler; İkinci gitarda Göktuğ Şenkal, Bas gitarda Levent Candaş ve davulda Arbak Dal bu turnenin diğer önemli müzisyenleriydi.

Bu DVD çekimi boyunca birlikte yolculuk eden ekip, gittikleri duraklar boyunca sadece bir dizi konserin değil, bir yol macerasının da kahramanları oldular. DVD boyunca parça aralarında, bu ekibin yollarda ve kulislerde yaşadıkları da izleyici karşısına çıkıyor. Gerçeklik ve samimiyetle aktarılan bu bölümler, bir rock’n roll grubunun böylesi bir turnede neler yaşayabileceğinin de bir belgeselini ortaya koyuyor.

Demir Demirkan'ın bu albümü, audio CD olarak önümüzdeki günlerde ayrıca yayınlanacaktır.

[/img]

Demir Demirkan Yüxexes Haziran sayısında...

l_4bc8c213fd194459a5823978acec2fc5.jpg

l_ce9da487a66145e98becfd562bb7ea07.jpg

Demir Demirkan Yüxexes Dergisi Haziran sayısı kapağında ve poster

ekinde yer almaktadır.

Ayrıca sanatçıyla Sezen Aladağ'ın yaptığı keyifli bir röportaj da
bulunmaktadır.

Merhaba, geçen yıllarda Demir Demirkan'ın Trail Blazer''daki gibi solo attığını gören duyan oldu mu acaba? Ben hiç denk gelmedim.
Bizde Trail Blazer albüm kartonu vardı orda gitarda Demir Demirkan yazıyordu. Biri "aslında gitarı o çalmadı" demşti. Sonraki çalışlarıyla tarz olarak o kadar farklı ki inanasım geliyor.

Demir Demirkan Pentagram'a dönmüş, geçen konserde gördüm, sevindim. Ne zaman döndü ne yaptı bilmiyorum ama benim yeni haberim oldu. Sahnede biraz fazla hevesliydi yalnız, diğer üyeler cool cool takılırken Demir yeni grup kurmuş liseli gençler gibi bir oraya bir buraya koşuyordu. Çok gaza gelmiş belli.

Ben kaçırmışım evet, bir iki konserine de gittim aslında son zamanlarda, Demir Demirkan yoktu. Görünce heyecan yaptım 😂😂😂 3 vokal 3 gitarist, grup 9 kişi, biraz gereksiz olmuş.
Gojira öncesi izledim ben de en yeni, açıkçası 3 vokali ayrı ayrı sevdiğim için keyif veriyor hala ama sıkılanları anlıyorum, çok daha iyi performanslarını izlemişimdir. Bu konserde bas gitar inanılmaz yüksek sesliydi, Tarkan Gözübüyük de çok iyi çaldı o yüzden benim için yeni bir deneyim oldu, mutlu oldum. Hakan Utangaç da aynı şekilde hiç sektirmeden çalıyor, şarkıyı yürütüyor. Metin Türkcan bu sefer kötüydü, sarhoş gibiydi, elinden tel kaçtı bir bendde mesela garipti, önceki dinlediklerimde kusursuz çalıyordu. Demir Demirkan gerçekten hevesli ve enerjikti ama soloları hiç sevemedim çok baştan savma geldi, yine önceki konserlerle kıyaslıyorum çok daha yaratıcı ve kulağa iyi gelen sololar çalıyordu.

Pentagram'ın geldiği son noktaya bakınca evden kalkıp para verip konserine gitmem gibi duruyor, bir festivalde denk gelirse ya da yabancı büyük bir grubun ön grubu olursa öyle dinlenir. Son yıllarda kendileri bu duruma getirdi işi, doydu herkes fazlasıyla.

Ben 3 kere izledim hayatımda ilki 97-98 gibi Bostancı Gösteri Merkezindeydi. Black Magic, Creeping Death ve Fear of The Dark'ı beraber çalmışlardı. Sonra 2008'de Metallica alt grubu olarak. Geçen yıl ise akustik ile İzmir Kültür Park'ta. BGM oldukça iyiydi. Geçen yılki eski günleri yad edebilmek için gittiğim bi konser oldu. Pentagram ne olursa olsun ülkemizdeki rock-metalin mihenk taşı. Severiz ne olursa olsun. Metin Türkcan hep şova yönelik çalıyor. Demir fersah fersah ondan iyi gitarist. Geçen yıl daha iyi anladım bunu.

Bu arada Athena artık çok leş bi grup olmuş. Haziranda şirket etkinliğimize geldiler. Marş gibi parçalarını bile reggea tarzında söyleyip gecemizin içine ettiler, şarkı aralarında Gökhan'ın geyikleri şarkılardan daha uzundu 😡 Gitmemenizi özellikle tavsiye ederim.

Gojira öncesi izledim ben de en yeni, açıkçası 3 vokali ayrı ayrı sevdiğim için keyif veriyor hala ama sıkılanları anlıyorum, çok daha iyi performanslarını izlemişimdir. Bu konserde bas gitar inanılmaz yüksek sesliydi, Tarkan Gözübüyük de çok iyi çaldı o yüzden benim için yeni bir deneyim oldu, mutlu oldum. Hakan Utangaç da aynı şekilde hiç sektirmeden çalıyor, şarkıyı yürütüyor. Metin Türkcan bu sefer kötüydü, sarhoş gibiydi, elinden tel kaçtı bir bendde mesela garipti, önceki dinlediklerimde kusursuz çalıyordu. Demir Demirkan gerçekten hevesli ve enerjikti ama soloları hiç sevemedim çok baştan savma geldi, yine önceki konserlerle kıyaslıyorum çok daha yaratıcı ve kulağa iyi gelen sololar çalıyordu.

Pentagram'ın geldiği son noktaya bakınca evden kalkıp para verip konserine gitmem gibi duruyor, bir festivalde denk gelirse ya da yabancı büyük bir grubun ön grubu olursa öyle dinlenir. Son yıllarda kendileri bu duruma getirdi işi, doydu herkes fazlasıyla.
Ben de orada izledim en son. 3 vokal keyifli, ama 3 gitarist biraz komik olmuş 🙂 Metin solda etkisiz eleman gibi takılıyordu. Biri iyidir öteki kötüdür tartışması asla yapmam, haddim değil de ne bileyim biraz komik geliyor bu grubun hali bana. Konserlerde kalabalık olmaları güzel, ona lafım yok, izleyici olarak daha keyif veriyor kalabalık olmaları. Ben takip etmiyorum bayağıdır. Şimdi Demir'i görünce merak ettim ne yapmışlar diye, açtım son albümlerini dinliyorum. Klipte de full kadro takılıyorlar. Gülümsedim izlerken. Ama albüm de afedersiniz bir b.ka benzememiş. Son şarkının girişinde bir irkildim, o da seek and destroy'muş 😂😂

Pentagrama saygımız sonsuz her zaman fakat son dönemlerde imajları pek iyi bir duruma gelmedi bence. Eski günleri yad ediyoruz tarzında her konsere çıkıyorlar. Profesyonel gözükmüyor hiç. Bence artık net bir yol haritası çizmeleri lazım kendilerine.

Geri