Dengesiz Teklifler

Başlığa çok uygun mudur bilemedim ama başımdan geçen ne diyeceğimi bilemediğim bir durumu anlatayım , 2 sene önce yazın ps3 oyunu satıyorum sahibinden sitesinde birisi aradı pazarlık falan bayağı uzun dil döktü şöyle abi böyle abi şu kadar param var falan derken yeterince uzayan muhabbeti tamam olur sorun değil diyerek daha fazla uzamamasını istedim buluşma yerini Ankamall avm de ayarladık , alıcı geldi anlaştığımız saatte abi şu kadar anlaşmıştık ama yol param yok oyunu yiğenime alıyorum 1 hafta önce eniştem intihar etti yiğenim sürekli ağlıyor dedi. 5 lira eksik versem olur mu dedi , kısa süreli şoktan sonra buraya kadar geldik geri dönmeyelim boşa düşüncesiyle ve içimden umarım çocuk yalan söylüyordur diyerek başınız sağolsun derken oyunu uzattım. Biraz uzun oldu imla hatası varsa affola , uyarırsanız sevinirim.

Bunu bir taktik olarak mı kullanıyorlar, yoksa gerçekten mi o durumdalar, anlamak güç.

Pasif manyetik yüklü gitar alacağım diye aktif manyetik yüklü olanı sattım. Alıcı çocuk da genç. Ben o zamanlar 1500 demiştim. Dil döktü telefonda, "Solak 7 telli ağabey, bulunmuyor işte" filan derken 1300 de anlaştık. O gün buluşacağız, yer/saat planlıyoruz. Pat, "Öğrenciyim, yardımcı ol be ağabey" filan dedi, "1250 yapalım" dedi. Tamam, dedim. Buluştuk. 1200 verdi 😀 50TL yi de yanındaki arkadaşından alıp tamamladı 😀 Belki buradadır kendisi de 🙂

Bazen olmuyor para cidden olmuyor yani istediğim gitarı ekipmanı almak istiyorsun . Birisi satıyor ama paran olmuyor. Beni çeşitli denklemlere zorlayan olay bir oyun sattığım şey , ne bileyim eniştesi intihar ediyor çocuk oyun alıyor ve son dakika pazarlığı yol param yok abi diyor , trafik kazası geçirdi yada kanserden öldü dese anlayacağım ama intihar etti dedi. Garip geldi bana doğrusu . 🙂

Telefon'da anlaşıp da tam alışveriş yaparken 5-10 lira ya da gitar için, 50 tl tırtıklamak hoş bir davranış değil. Bütün işini gücü bırakıp geliyorsun buluşacağınız yere son anda 5-10 lira çingenelik yapıyorlar. Bir anda bıçak gibi soğuyorum açıkcası. "Ha miktir rifat abi" diyesim gelmiyor değil, sabrediyorsun.. Sözleşmişsin işte, ona göre ayarla paranı gel. Eksikse de ki 1-2 gün sonra olsun herhalde kimse hayır demez. İçinden, "domuzdan bir kıl daha kopardık" lafını etmiyorsa aha da Yan sanayi olan İbanez'in kore üretimi, yan sanayi oğlu yan sanayisi olayım.

Bu satılanların hiçbiri son ekmek paranız değil, kimse de boğazınıza bıçak dayararak size ürün satmıyor. Satıcı "ya sabır" çekip kabul etse de hiç hoş bir tavır değil. Muhtemelen de bir daha alışveriş yapmayacağınız kesim oluyor. "Ayağımız alışsın, işte daha sonraki alışverişte ben de seni görürüm" tarzda laflar ediliyor da mevcut kişi, "bu işte vurdum, sonrasına bakarız" diye düşünüyor. Sizin de bu davranıştan sonra açıkcası pek de adamı tekrar görmek istemiyorsunuz.

Cidden yapmayın bunu ya da önceden telefonda, mailden,mesajdan pazarlık yapıp fiyatta anlaşmayın, yüzyüze görüştüğünüzde konuşun.
Bir satıcı, bir alıcı ile kesin anlaşıp başka bir alıcı yüksek fiyatta verince, "kusura bakma kardeş, senle de sözleşmiştik ama paraya ihtiyacım vardı daha yüksek teklif verdi" diyen adamın omurgasızlığı kadar olmasa da mantalite olarak ona benzer oluyor. Hoş değil.

Şaka gibi ama, ben İzmir de bir mezarlıkta çalışan bir delikanlıya Custom HV 60 ampli satmıştım...😆:notworthy:🤣
Çocuğa adresi soruyorum, bana ".... mezarlığı..." diyor... Haydiii diyorum içimden!..Sakin ol Uğur, olur böyle şeyler, Türkiye burası...
Kendi kendime espri yapıyorum, belki de müzisyen ölülere gitar çalıyordur filan diye...Meğer, gerçekmiş...İnsanın başına gelince dumura uğruyor şaşkınlıktan...🙂

Bir ara, bir arkadaştan Ibanez Art320 alacaktım. Bundan 2-3 yıl öncesi. Bana bir adres verdi arkadaş, Ankara'da Demetevler'de bir hastanenin -2. katı. Ben -2.katı duyunca "heralde beni öldürüp, morga falan koyacak" diye düşüncelere girip yanıma 2 arkadaşımı alıp gitmiştim. Cidden morg gibi bir yer idi. Çok fenaydı... Adamlarla buluşunca o kadar ciddi bakıyordum ki yüzlerine. Daha sonra adamın ofisinin -2de olduğunu ve içeride amfi falan olduğunu görünce rahatlamıştım 😀

Telefon'da anlaşıp da tam alışveriş yaparken 5-10 lira ya da gitar için, 50 tl tırtıklamak hoş bir davranış değil.
Forumda bir çok kişiyle alışverişim oldu şükür ki bunun gibi herhangi bir sorun yaşamadık. Doğru söylüyorsunuz 5-10 lira kolay kazanılmıyor , Ankara trafiğinde Marshall mb30 amfiyi kucaklayıp otobüsle buluşma yerine götürdüm ve yine aynı muhabbet. '' Burdan dayımlara gidicem işte 5 lira az versem olur mu ? '' otobüste amfi taşımak nasıl bir eziyet çoğunuz bilirsiniz. O cümleyi duyunca daha cümlesini bitirmeden '' Hayır seninle sözleştik ve anlaştık zaten yeterince indirim yaptım '' dedim. Tekrar kucaklayıp eve götürdüm. Bunu gibi son dakika tırtıkçıları çok oluyor malesef.

Ne diyeyim ki amfisinden gitarına kadar hatta müzik aletleri dışında da başıma çokça denk geldi. Cebindeki son parayla kimse müzik aleti ya da parçası vs. almıyor dolmuş paran bile yoksa; o amfiyi, gitarı ya da plağı alma yani. İnsan amfisi olmayınca ölmüyor ama parası olmayınca 2 saat yol yürüyorsun, açıklıktan miden kazanıyor. Telefonla, mesajla vs. hiç para konuşmasın "fiyatı, görüşünce konuşuruz" dersin, anlarım adam pazarlık yapıyor filan derim de ikimiz de biliyoruz ki cebindeki son parayla o amfiyi-gitarı almadın hatta daha yeni önümde sigara yaktın, insan da ister istemez o zaman aklından "domuzdan kıl kopartma" tabirindeki yere kendini domuzun yerine koyuyor. O sigaranı bari ben gittikten sonra yak. Otobüse binecek paran yok, sigaraya var de mi ? 2-3 kuruş için insanı aptal yerine koymalar, türlü taklalar falan filan.. İnsan yaşadıkça-yaş aldıkça en basit şeylerde bile kendi türünün düştüğü durumu görünce, öncelikle ben, insan olduğumdan utanıyorum yani.

Maalesef farklı insanlarla değişik konularda hep aynı olaylar yaşanıyor...
Eskiden, ilkesiz insanlara çok kızdığım için rahmetli babam beni uyarırdı hep, "Oğlum burası Türkiye,alış bunlara yoksa sinir hastası olursun..." derdi.
Ben de babamın bu yorumuna fazladan sinirr olur ve isyan ederdim.
Yıllar içinde, bana saygda kusur eden insanın aslında bunu kasıtlı yapmadığını, çünkü kendine saygısı olmadığının farkına vardım.
İnsanlar kendilerini kanıtlayabilmek veya inanılır olabilmek için yemin üstüne yemin ediyorlar...
İnanılır bir kişiliğin yemine ihtiyacı var mı? Var tabii...Kişi ne kendine ne de ağzından çıkan lafa inanmıyor ki...
Bence insan ağzını açtığında ya doğru konuşmalı ve tutabileceği sözler vermeli, ya da susmalı...
Herhangi bir anlaşma kanuni açıdan bağlayıcı nitelikte olmasa bile, ahlaki açıdan bağlayıcıdır. En azından, kendine önem veren insanlar insanlar böyle hisseder diye düşünüyorum...
Benim-eğer daha önce kimse söylemediyse-bir sözüm var bu konuda : Her bebek insan olarak doğar, ancak pek az yetişkin insan olarak ölür. İtnsan olarak kalabilmek her gün bilinçli bir çaba gerektirir çünkü!..

Başlığa çok uygun mudur bilemedim ama başımdan geçen ne diyeceğimi bilemediğim bir durumu anlatayım , 2 sene önce yazın ps3 oyunu satıyorum sahibinden sitesinde birisi aradı pazarlık falan bayağı uzun dil döktü şöyle abi böyle abi şu kadar param var falan derken yeterince uzayan muhabbeti tamam olur sorun değil diyerek daha fazla uzamamasını istedim buluşma yerini Ankamall avm de ayarladık , alıcı geldi anlaştığımız saatte abi şu kadar anlaşmıştık ama yol param yok oyunu yiğenime alıyorum 1 hafta önce eniştem intihar etti yiğenim sürekli ağlıyor dedi. 5 lira eksik versem olur mu dedi , kısa süreli şoktan sonra buraya kadar geldik geri dönmeyelim boşa düşüncesiyle ve içimden umarım çocuk yalan söylüyordur diyerek başınız sağolsun derken oyunu uzattım. Biraz uzun oldu imla hatası varsa affola , uyarırsanız sevinirim.
Donanımhaber

Ordan biri geçen sene benim 1000 liralık ilanıma 400 lira önerdi.
Bende kabul etmedim. Kabul etmezsen olacaklara karışmam ben o forumun eskilerindenim dedi.
Bende elinden geleni ardına koyma dedim.
Adam gitti o forumda konu açtı ve beni ve ilanımı göstererek şu şahıs dolandırıcı alışveriş yapmayın dedi.
Götürdüm bana yazdıklarını açtığı konunun altına fotoğraf olarak astım. Önce millet ona bi güzel ağzına geleni saydı.
Ondan sonrada site yönetimi güzel bi ban çaktı herife.
Olayın aynı haftasında da yine o forumdan başkası gayette nazik bi tavırla ürünü pazarlıksız satın aldı.

🙂

Şaka gibi ama, ben İzmir de bir mezarlıkta çalışan bir delikanlıya Custom HV 60 ampli satmıştım...😆:notworthy:🤣
Çocuğa adresi soruyorum, bana ".... mezarlığı..." diyor... Haydiii diyorum içimden!..Sakin ol Uğur, olur böyle şeyler, Türkiye burası...
Kendi kendime espri yapıyorum, belki de müzisyen ölülere gitar çalıyordur filan diye...Meğer, gerçekmiş...İnsanın başına gelince dumura uğruyor şaşkınlıktan...🙂
Abi ben de 1-2 yıl önce bir ampli alacaktım. Bayrampaşa'da oturuyorum adam Avcılar'da. Yanıma bir arkadaşı aldım gittik(1-2 saat sürmüştü yol), adam veterinermiş dükkanda deneyip alıcaz diye gidiyoruz. Gittik adamın elinde anahtarlar kapattım eve geçelim orada deneriz dedi. O anda bir şey diyemedik tamam falan. Yürümeye başladık, adam telefon açtı "hayatım geliyoruz biz" gibilerinden.. Aha dedim evde ikinci bir adam bekliyor ona haber veriyor gidince ne var ne yok alacaklar... Sonra adam bir de "mezarlıktan geçicez korkmazsınız değil mi" dedi haydaa dedim içimden. Neyse bir şekilde geçtik gittik eve. Tabii ki kafamda kurduklarımın hiçbiri çıkmadı, cidden adamın eşi bekliyormuş evde girdik baya da güzel karşıladılar. 🙂 Buralardaysa o arkadaş baya gülerek okuyordur muhtemelen. 😀

Abi ben de 1-2 yıl önce bir ampli alacaktım. Bayrampaşa'da oturuyorum adam Avcılar'da. Yanıma bir arkadaşı aldım gittik(1-2 saat sürmüştü yol), adam veterinermiş dükkanda deneyip alıcaz diye gidiyoruz. Gittik adamın elinde anahtarlar kapattım eve geçelim orada deneriz dedi. O anda bir şey diyemedik tamam falan. Yürümeye başladık, adam telefon açtı "hayatım geliyoruz biz" gibilerinden.. Aha dedim evde ikinci bir adam bekliyor ona haber veriyor gidince ne var ne yok alacaklar... Sonra adam bir de "mezarlıktan geçicez korkmazsınız değil mi" dedi haydaa dedim içimden. Neyse bir şekilde geçtik gittik eve. Tabii ki kafamda kurduklarımın hiçbiri çıkmadı, cidden adamın eşi bekliyormuş evde girdik baya da güzel karşıladılar. 🙂 Buralardaysa o arkadaş baya gülerek okuyordur muhtemelen. 😀
Belki geçtiğiniz mezarlığın, mezarlıkçısı buralardadır. 😀

Başımızdan gecen ilginc olaylari baska bir baslik acip anlatsak, olur mu ki? Guzel seyler cikacaga benziyor. Telefondan girmesem baslik acacaktim 😀

Son yaşadığım olay.ölü fiyatına satılık burda da ilanı olan esp gitarıma

"bu gitar neden bu kadar pahalı, ibanez rg350ex ile takas olur mu?"

Şeklinde teklif geldi.

Adam bi anlamda ölücü mü çıktı 🙂

Geri