- Konu Sahibi Konu Sahibi
Blackened85 demiş ki:Ben bir soru sorayım, şimdi bu yeni rp serisi kendi alanındaki procesörler arasında iyi bir noktaya mı geldi yoksa o sözünü ettiğin boss-pod-vox procesörleriyle yarışacak konuma mı geldi? Ya da şöyle sorayım 250 ytlsi olan biri ikinci el pod 2.0 almak yerine bir rp90 veya rp250 yi de göz önünde bulundurmalı mı?
İnceleme için teşekkürler, uygun fiyata bir rp90 bulursam almayı düşünüyorum.
edit:daha önce rp80, rp150 ve rp200a kullanmıştım aralarında pek bir fark görememiştim. O yüzden yeminliydim bir daha rp kullanmama konusunda.
Mesajın için teşekkürler sevgili Blackened85. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bana göre cihaz söylediğin diğer prosesörlerle yarışacak duruma gelmiş. Bana göre artıları daha çok diğer prosesörlerden.
Bunlar neler mi?
1- POD serisi nin sese bir karakter kattığı ve versalite olmadığı yıllarrdırr tartışılır ve söylenir. Aynen ben de buna katılıyorum. Bu sebeple Pod tarzı karakterli sesleri beğeniyorsanız tavsiye ederim Pod u. Ama Podlarda tuşe hassasiyeti zayıf bana göre. Sese fazlasıyla kendi tarzını katıp renklendiriyor kanımca.
2- Boss GT Serisi clean ve hafif drivelarda harika ancak hi gain tonlarda kabin simulasyonları fazlasıyla yetersiz geliyor. (tonlar sanki kabin den değilde hi-fi müzik setine direkt bağlanmış gibi çıkıyor) Bu sebeple yurtdışında tanıdığım ultra-g ile gt-8 kullanan bir sürü insan tanıyorum. Keza ingiltere de çalarken eski gurup arkadaşım pc kayıtlartında gt8 i pc ye bağlayıp bilgisayardan üstüne kabin simulasyonu eklerdi ev kayıtlarında. 😆
3- Vox ve Korg kardeşler 😆 hala harika işler yapıyorlar ancak kimi çok beğenirken kimisi nefret edebilyor. Aletlerin en büyük özelliği tuşe hassasiyetleri e tonlardaki sıcaklıkları. Ama iyi bir ton için çok uğraşmak gerekebiliyor. Keza zaman zaman ben kabin simulasyonlarını yetersiz bulduğum oluyordu.
Boss yıllar önce bir cosm teknoloji ile işe girdi hala aynı teknolojiyi tüketiyor. Pod keza aynı. Vox ve Korg ta Rems vb.. Her çıkan yeni model bir öncekinin teknik bir kaç artısından öteye gidemediği için bugün hala Boss Gt6 ile GT8 ikinci el fiyatları keza Pod 2.0 ile Pod XT arası farklar çok az. Zira yeni bir icat değil geliştirmenin ötesine gidemiyorlar.
Digitech yeni bir işlemci ve yeni bir tonlama ile piyasaya yeni bir hava getirdiği yurtdışında da gittikçe dillenen bir söylem. Bakalım zamanla göreceğiz tabi. Önyargılı olmamak lazım yine de.
Şimdi sorunuza cevap verecek olursak :
Ben amfi modellemesi olarak yeni RP serisini çok başarılı buluyorum. Ama size diyememki : evet RP serisini kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum gidip alın. Bunun yerine şunu rica edebilirim. Yeni rp serisini bir şekilde denemeden ona da şans vermeden prosesör almamaya çalışın. 😆 Beğenmezseniz fazla birşey kaybetmiş olmazsınız en azından tecrübe etmiş olursunuz.
Yakında buraya gerçek Ibanez TS9 ve boss DS1 pedalları ile ve rp serisinin bu pedalların modellemelerinin ses örneğini koyacağım ve sanırım o ses örnekleri çok yardımcı olacaktır fikir vermek için.