Digitech Rp (audiodna2 Chip'li Yeni Serileri)

rp 500 ler benim de dikkatimi çekti.. 350 düşünüyordum ama rp 500 e baktım üzeeinde 5 tane parametreyi kontrol eden pedal var. rp 350 de ise sadece bank değiştrimek için up/ down ve wah pedalları var. şimdi rp 350 de çeşitli efektleri kaydediyoruz ve onlar öyle kalıyor çalma esnasında değiştiremiyor muyuz ?

Mart 2007'den beri RP350'm var ve cok da memnunum, bu basligi daha once gormemistim.
Bir arkadas sormus uzun zaman once, simdi gordum 🙂
1. si eski rp350 mi yeni rp350 ( hatta sadece rp350 değil bütün rp serisi için geçerli) olduğunu nasıl anlayabiliriz?yani arasındaki farklar neler?
Benim Mart 2007'de aldigim RP350 ile Turkiye'ye gelirken arkadasa Haziran 2007'de aldigim RP350 arasindaki tek fark dugmelere basinca cikan "click" sesinin tonu. Onun disinda bir fark yok. Eger firmware versiyonunu kastediyorsa ise o da zaten update edilebiliyor (RP350 icin son versiyon 1.3, alet ilk acilirken yaziyor).

RP500'u almayi ben de istiyordum, hatta RP350'mi satiliga cikarmistim forumda, kimse istemedi, oyle kaldi 🙂
Iki hafta kadar once RP1000'i gordum Digitech'in sitesinde. Kendisi RP500'un hormonlu abisi gibi birsey 🙂

575048.jpg

http://www.digitech.com/products/Multi-Effects/RP1000.php

10 pedal dugmesi, dual loop (biri effect pedallari, digeri de amfi icin), vs. Canavar birsey, ABD fiyati $500 olacakmis, Tr icin bilmiyorum.

1 2 3 4 5 tuşlarını sadece stombox modelinin üstünde ekstra switchler özelliği için mi sadece kullanıyoyır yoksa gnx ve gt lerdeki gibi patch değiştirmek için kullanma modu bulunuyor mu?

RP500 uzerindeki dugmeler hem "preset mode"unda, hem de "Pedalboard mode"unda calisiyor. Yani istedigin iki sey de yapilabiliyor sanirim. Patch degistirmek icin sag ustte iki dugme daha var.
Versatility kismina bakabilirsin asagidaki linkte:
http://www.digitech.com/products/Multi-Effects/RP500.php

yeni RP ler kazıdı piyasayı cesaret geldi adamlara yakında rp1500 de çıkar şaşırmam ben rp150 yi 170 ytl ye zuhalden sıfır almıştım biraz pazarlıkla inanılmaz fiyat performans şimdi daha pahalı ama yinede değer herhangi b idijital reverb pedalı 250 ytl sonuçta

ornapsen demiş ki:
peki rp 350 de efekt değiştirme olayı nasıl oluyor. çalarken delayı devreye sokmak olası mı ?

RP500'deki gibi bir tusla degistiremiyorsun. Iki sey yapabilirsin.
1 - iki farkli preset hazirlarsin biri delay'li, degeri delay'siz. Ikisini yanyana kaydedersin, delay istediginde delay'li preset'e gecersin. Ses'te cok ufak bir kirilma olur (1/4 saniye falan).
2 - pedal'a delay level'i (veya istedigin baska bir delay parametresini) atarsin 0-XX olacak sekilde. pedal'a basinca delay level'i senin atadigin XX seviyesine gelir, geri cekince 0'a gelir. Bu tam delay'siz bir yontem degil ama hic yoktan iyidir 🙂

Manual'in 30uncu sayfasinda pedal'a atayabilecegin parametreler yaziyor.
ftp://ftp.digitech.com/pub/PDFs/Manuals/RP350/RP350manual.pdf

(Ayrica degisik bir effect vermek icin LFO'lar da kullanilabilir. LFO'yu delay level'a atarsin, sarki boyunca senin ayarladigin hizda preset delay'den delay'siz duruma gecer durur. LFO'larla cok guzel effect'ler yapilabiliyor)

1000in 500den ne gibi farkları var?

bu arada üzerindeki switcher ların değişmesi çok iyi olmuş eski serilerde hemen bozuluyordu. zaten bu tarz değişiklik pod xt den x3 e de oldu.

rp350 ubdate nasıl yapılır yardım edin🙁

arkadaşlar elimde rp350 var versiyonu 1.3. ama digitech in sitesinde 1.8 i çıkmış usb yi bağladım tanıttım ubdate ediyorum ekranda rakamlar ilerliyor update de bitiyor sonra makineye factory reset at diyor onu da atıyorum ama yinede 1.8 olmuyor açılınca yine 1.3 yazıyor anlamadım gitti🙁 rp350 sini 1.3 ten 1.8 e yükseltebilen varsa bana da açıklasın n olur çıldırıcam artık🙁 ilgilenen arkadaşlar varsa [email protected] a mail de atabilirlerse çok sevinirim.şimdiden teşekkürler🙂

dostum online destek ahttının maili var üye olarak giriş yap digitech in sitesine, mailat adamlara durumu bildir anında cevap veriyolar en fazla bi gun sürer geri dönmeleri bende rp150 yi update ederken elektrik kesilmişti çalışmıyodu cihaz mail attım anlattım dumu ertesi gun cevap geldi ne yapmam gerektiği ile ilgili.

Re: rp350 ubdate nasıl yapılır yardım edin🙁

gitarcim demiş ki:
arkadaşlar elimde rp350 var versiyonu 1.3. ama digitech in sitesinde 1.8 i çıkmış usb yi bağladım tanıttım ubdate ediyorum ekranda rakamlar ilerliyor update de bitiyor sonra makineye factory reset at diyor onu da atıyorum ama yinede 1.8 olmuyor açılınca yine 1.3 yazıyor anlamadım gitti🙁 rp350 sini 1.3 ten 1.8 e yükseltebilen varsa bana da açıklasın n olur çıldırıcam artık🙁 ilgilenen arkadaşlar varsa [email protected] a mail de atabilirlerse çok sevinirim.şimdiden teşekkürler🙂

Firmware hala 1.3. O 1.8 cektigin dosyanin versiyonu. Ben de yenisi cikmis sanip cektim kurdum gecen ay ama digitech'te yeni firmware oldugu yazmiyor, sonradan dikkat ettim.
If your RP350 displays 1.3 or later, you do not need to download the RP Updater.

rp 500 de ritim makinesi yok galiba
Dogru, RP500 ve RP1000 de drum machine yok. Her ikisini de adamlar sahneye yonelik yapmislar, Rp350 amator/ev kullanici icin daha uygun eger drum machine'siz olmaz diyorsan 🙂

peki rp 350 nin wah pedalı kullanışlı mı ? ve nasıl devreye giriyor. önceden patch lere wah özelliğini yüklemek gerekiyor mu ,yoksa her hangi bir zamanda pedala dokununca wah özelliği devereye mi giriyor ? Bir de A/B (amp) tuşu ne işe yarıyor. Çok soru sordum ama karar verme aşamasındayım da 😀

ornapsen demiş ki:
peki rp 350 nin wah pedalı kullanışlı mı ? ve nasıl devreye giriyor. önceden patch lere wah özelliğini yüklemek gerekiyor mu ,yoksa her hangi bir zamanda pedala dokununca wah özelliği devereye mi giriyor ? Bir de A/B (amp) tuşu ne işe yarıyor. Çok soru sordum ama karar verme aşamasındayım da 😀

Wah pedali gayet guzel. Ama gercek pedallarda da oldugu gibi true bypass degil, aklinizda olsun. Eger yaptiginiz patch'de wah aciksa sesde biraz colorization oluyor.
Iki sekilde devreye sokabilirsin, birincisi dedigim gibi patch yazarken wah'i acarsin, her zaman acik olur, pedala basinca wah calisir min/max degerleriniz arasinda.
Ikincisi de daha iyi bir yontem aslinda. Wah'i acmazsin patch'de, kalibrasyon yaparken v-switch sensitivity'yi dusuk bir degere getirirsin. Max 200, bende 80'de sanirim. Pedala biraz hizli ve sonuna kadar yuklenince wah otomatik olarak devreye girer (ekranda Wah On yazar), ayni sekilde hizli ve sonuna kadar basinca da devreden cikar. Aralarda abarmadan pedala basarsin ve wah normal calisir. 🙂

A/B tusu 250 yerine 350 almamin sebebi 🙂 A/B sayesinde rp350 iki kanalli bir amfi gibi calisiyor. A icin bir kafa, kabin ve eq belirliyorsunuz, sonra B'ye gecip ayri kafa, kabin ve eq belirliyorsun, boylece mesela iki ayri amfi gecisini kanal degistirir gibi yapiyorsun. Diger parametreler ayni kaliyor A/B arasinda, yani distortion, chorus, reverb falan her iki kanalda da sabit, onlari B icin ayrica degistiremiyorsun.

Geri