Baran, bizim apartmanin elektrik dairesi direkt 5 metre yanimda zemin katta oldugumdan, 5150 ile noise gate kullanmadan high gain calinmiyor dusun halimi, kayitlarda falan pozisyonumu ayarlamak zorunda kaliyorum ses kartindan girersem hele. Ama senin dedigin tellere dokununca sifirlanma meselesi topraklama ile alakali. Ona ek olarak, gitarin kendi icinde de topraklama vardir, sase (sasi?) kablosu diyorlar sanirim, genelde tremolo'nun plate'ine lehimli oluyor, o soguk lehim olduysa ya da bir sekilde koptuysa bu sorun ondan da kaynaklaniyor olabilir. Baska bir ihtimal ise evde topraklama olup olmamasi, ben bizzat dip gurultusunden ote kendimi ve amfiyi korumak icin topraklama yaptirdim, zemin kat sagolsun yine.
evlerdeki topraklamaların yetersiz olduğundan kaynaklanıyor sorun.iyi bir topraklamada dip gürültüsü sıfırdır.kullandiğiniz prizlerde topraklama kablosunun olması çözüm değil malesef.iyi topraklamada nötr-toprak arası voltmetreyle ölçüldüğünde maksimum 1 volt olmalıdır.
Eğer gitarın stratsa ve köprüde single manyetik varsa çok normaldir. Tıslama normal bir durumdur, hele gain açıkken cızlama yerine yine tıslama geliyorsa amfin gayet iyi durumda demektir.
Olayı çözdüm, uzatma prizi değiştirince tamamen düzeldi ,)
Bazen cok teknik detaylara girip goz onundeki kucucuk seyleri goremiyoruz degilmi 🙂