ilk kez gitar ve anfi aldığımda bende benzer sorunlar yaşadım bir takıyordum gitarı gain yuzde elliyken başlıyodu "brbrbrbrbrbrbrbrvııııhmmmmmmmm" biçminde gain açtıkçada sapıtıyodu sonuç olarak uzunca bi kablo alıp anfinin fişindeki toprak deliğine soktum sonra o kabloyu aldım aliminyum doğrama pencereler vardı bizde açtım camı az kaplamasını kaldırdım çerçevesini kapadım camı üstüne ve evreka anca %100 gainde gürültü yapıyodu cihaz bide bu koaksiyel kabloların lehimlenmesi var incebi konu baya bu kablolarda dış bizim ne bileyim"-" "ölü" vesayre olarak adlandırdığımız iç kısımdaki kablonun üzerine örülü biçimde giden kısım anti hum gibi bişeydir (bişey kafesi demiştiniz üst mesajlarda) havandan nemkapmasını önler kablonun şimdi kablo zedelenir ve o kısım hasar görürse o kabloyu bidaha güçlü bir tesisatta kullanılmasını önermem (görürsem sahnede şiddetle karşı çıkar kavga bile ederim 😛) lehim demiştim neyse kablonun ucu açılırken jackın iç kısmına canlı ucu getirip iyi ölçü almanızız ve tamtamına lehimlemenizi sonra dıştaki kısmı tam canlı ucun başladığıyerden ( kafes yapısını en az seviyede bozarak altkısma lehimlemenizi) tavsiye ederim
ayrıca bu ustte sacmaladıklarımdan cok daha önemli kanımca kaliteli jack kullanın şimdi nasıl oluyo o yani jack metalden olunca kaliteli olmuyo nasıl oluyoda 50kuruşa jack varken 10 lirayada jack oluyo şimdi bu jackların lehim yaptığınız kısmının sert olmasına dikkat edebilirsiniz elinizde coook eski jack varsa onlar serttir çelikgibi ve okadar eskime sebebide budur birde zamanında porselen L biçimli iki adet jack almıştım çalındı sonra onlar aşırı kaliteli oluyo ama bulunurmu bilmem . Neden önemli kaliteli jack derseniz dandik olunca o meretler iç kısmı ayrı dışı ayrı fırıldak gibi dönmeye başlıyo ve arada surtmeden dolayı parazk yapıyor ve çok dağılırsa "POT" lama yapıyorlar ve onları dağıtmak için pedallara takıp çıkartmak yetiyor, bide adaptörler var yani trafo sonuçta onlar ve sağlam manyetik alan oluştururlar özellikle nokia a nın kuçuk hızlı şarj aletleri gitar 1.5 , 2 metreden yakın olursa baslıyo vın lamaya . neyse yazasım vardı bu gün umarın faydalı birşeyler çıkmıştır aradan
ayrıca bu ustte sacmaladıklarımdan cok daha önemli kanımca kaliteli jack kullanın şimdi nasıl oluyo o yani jack metalden olunca kaliteli olmuyo nasıl oluyoda 50kuruşa jack varken 10 lirayada jack oluyo şimdi bu jackların lehim yaptığınız kısmının sert olmasına dikkat edebilirsiniz elinizde coook eski jack varsa onlar serttir çelikgibi ve okadar eskime sebebide budur birde zamanında porselen L biçimli iki adet jack almıştım çalındı sonra onlar aşırı kaliteli oluyo ama bulunurmu bilmem . Neden önemli kaliteli jack derseniz dandik olunca o meretler iç kısmı ayrı dışı ayrı fırıldak gibi dönmeye başlıyo ve arada surtmeden dolayı parazk yapıyor ve çok dağılırsa "POT" lama yapıyorlar ve onları dağıtmak için pedallara takıp çıkartmak yetiyor, bide adaptörler var yani trafo sonuçta onlar ve sağlam manyetik alan oluştururlar özellikle nokia a nın kuçuk hızlı şarj aletleri gitar 1.5 , 2 metreden yakın olursa baslıyo vın lamaya . neyse yazasım vardı bu gün umarın faydalı birşeyler çıkmıştır aradan