- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiçbirşey değişmedi demeyin, bunu görmüş olmanız değişim olduğunu gösteriyor. Değişmeyeni görmek zordur.
Yukarıda @barrios'un yazdıkları çok önemli, tecrübe ve bilgiden geliyor onlara kulak verin.
Bir de müzikte iş sonunda "yaratıcılık" a çıkıyor, nasıl çalışacağını bilmek ve bu bilgiyi üretmek de ayrı bir yaratıcılık. Şahsen bu konuya çok emek verdim, uzun süre ders vererek ciddi birikim elde ettim fakat artık bunu alacak ortalıkta pek kimse olmadığı için paylaşımda yapmıyorum haliyle. Tabi bir gitar alimi olduğum görüntüsü vermek de istemem.
Biz hevesli milletiz ama sadece o kadar, üç günde "ha tamam halloldu iş, öğrendim" felsefesi yaşam biçimi. Hal böyle olunca da bir nevi ezoterik öğreti haline geldi bu "doğaçlama". Ne demiş Lao-Tzu "Bilen konuşmaz, konuşan bilmez". O hesap.
Bu iş bir yol yordam işi. Herşey de olduğu gibi. Yol yordam = Kitap,Okul gibi eşitlenmesin buna da dikkat ama yol yordamdır.
geçenlerde birisi bahsediyordu hocam "düşünmek üstüne düşünmek" diye. muhteşem bir şey bu aslında. bir fikir/bilginin kendisine geliş yolunu sorgulayan araştıran bir insan çok erdemli değil mi?
bu arada evet @barrios un bahsettiği akor mantığı özellikle çok işime yaradı/yarıyor.